van der Horst

Kroatië: Ogier wint na schitterende strijd

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier voegt nog een zege toe aan zijn indrukwekkende palmares, en een honderdste podiumplaats. De Fransman won zondag de Rally van Kroatië. Dat is de vierde manche van het WRC. Hij kreeg Elfyn Evans en Thierry Neuville naast zich op het eindpodium.
De Rally van Kroatië was bloedstollend. Thierry Neuville (Hyundai), Elfyn Evans (Toyota) en Sébastien Ogier (Toyota) maakten er een fantastisch kijkstuk van, tot zowel Evans als Neuville in de fout gingen, bijna gelijktijdig. Ogier maakte het daarna koelbloedig af, en hield aan de meet 10 seconden over op Evans.

Thierry Neuville was na zijn foutje volledig kansloos op de Power Stage. De Belg redde maar net zijn derde stek. "Deze wagens zijn niet te besturen zonder achtervleugel. We nemen wel mooie punten mee", aldus Neuville aan de finish.

Ott Tänak (Hyundai) reed wat eenzaam rond. De Est duwde wel nog door op zondag en pakte veel extra punten na de foutjes van Evans en Neuville.

Takamoto Katsuta wisselde sterke tijden af met minder chrono's. De Japanner eindigt de rally als vijfde. Hij pakte wel de volle buit op zondag, met een sterke slotdag. Andreas Mikkelsen (Hyundai) besluit een bleke rally als zesde.

Grégoire Munster (Ford) herlanceert zijn seizoen met een zevende plaats, zijn beste prestatie van 2024. De Belg reed heel regelmatig en probeerde de kloof met de toppers te verkleinen, wat soms wel lukte.

In WRC2 ging de zege naar Nikolay Gryazin die het hele weekend oppermachtig was. Citroën en DG Sport scoren de dubbel met Yohan Rossel op twee. De Fransman probeerde het hele weekend goed aan te klampen tot een lekke band hem zaterdag nekte. De derde plaats ging naar Sami Pajari, maar de Fin neemt geen punten, net zoals Gus Greensmith die op twee tienden strandde van Pajari.

Thierry Neuville blijft leider in het wereldkampioenschap. Evans scoorde net als de Belg 19 punten. Neuville telt nu 86 punten. Dat zijn er zes meer dan Evans. Adrien Fourmaux (Ford) blijft derde in de stand, met 59 punten. Fourmaux pakte de vijf punten op de Power Stage. Ott Tänak pakt één puntje terug op Neuville en Evans, en telt nu 53 punten.

De volgende manche is de Rally van Portugal, binnen drie weken.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 21 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons