van der Horst

Lada Sport Lukoil geeft forfait voor Monza-openingsronde

Drama voor Lada Sport Lukoil
Drama voor Lada Sport Lukoil
Geen LADA Sport Lukoil zondagmorgen in de overigens verzopen warmup. Het team meldde de wedstrijdleiding beide Granta's terug te trekken daar zij voor de races niet meer kunnen worden hersteld. Het mag dan ook een wonder heten dat James Thompson die gisteren in Q1 door een enorme blunder van teammaat Aleksei Dudukalo werd uitgeschakeld alsnog een negende stek in Q2 haalde. Het verdict na grondig nazicht luidt dat beide chassis geplooid zijn. Bij Thompson die het zwaarst werd geraakt werd nog gepoogd de rollkooi te herstellen, zonder succes evenwel. Ook boeman Dudukalo's voorophanging is te zwaar geraakt om in situ te worden hersteld.
  • Heinz Performance
James Thompson not pleased
James Thompson not pleased
Het forfait voor Monza is een zware slag voor het team van Viktor Shapovalov dat de voorbije maanden erg veel werk verzette. Wat een grote première had moeten worden werd door de fout van de Rus een regelrechte afgang. Alvast James Thompson deed het gisteren nochtans goed en de Brit had in kwalificatie mogelijk uitzicht op een plaats in de top 6. Tot hij dus door een oliedom maneuver van stalgenoot Dudukalo die zich in de eerste chicane totaal verremde, van de sokken werd gereden.
Lada Sport Lukoil kan de deelname van Aleksei Dudukalo voor de volgende manche in Marrakech niet bevestigen.Naar verluidt is Shapovalov helemaal niet opgezet met de gang van zaken. Het lijkt evenwel  onwaarschijnlijk dat Dudukalo voor zijn 'ingreep' zou worden bestraft, laat staan bedankt. Zulks zou immers  het dichtdraaien van de Lukoil-geldkraan kunnen betekenen.

Foto's: FIA WTCC en Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 24 maart 2013.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons