van der Horst

Lamborghini geeft meer details LMDh vrij

Lamborghini LMDh
Lamborghini LMDh
Lamborghini is één van de volgende constructeurs die, vanaf 2024, de rangen van de LMDh-categorie zal vervoegen en vandaag geeft het merk uit Sant'Agata Bolognese meer details vrij over de wagen. Dat Lamborghini de bolide zal bouwen in samenwerking met Ligier was al geweten, maar het merk bevestigt ook dat het kiest voor een Twin-Turbo V8-motor. Gelijkaardig aan de nieuwe Porsche, maar tegelijk ook weer niet.
De Twin-Turbo V8, die overigens compleet binnenshuis zal gebouwd worden, zal voorzien zijn van het nodige vermogen. Samen met het verplichte hybrideonderdeel wordt er een kracht van 500 Kw geproduceerd, wat gelijk staat aan 670 pk. Lamborghini lijkt zustermerk Porsche te volgen, maar geeft toch zijn eigen draai aan de krachtbron. Wat betreft het chassis wordt als enige constructeur gekozen voor Ligier, terwijl het Italiaanse HP Composites de kuip zal ontwikkelen, wat het geval is voor alle wagens van het merk.

Ondertussen krijgen we ook meer details over het programma. Voor 2024 gaat het richting het FIA WEC, maar ook de Michelin Endurance Cup, het kampioenschap binnen het IMSA Weathertech Sportscar Championship dat binnenkort uit vijf races zal bestaan. De Rolex 24 komt waarschijnlijk nog wat te vroeg en hoewel Sebring wordt aangegeven als debuut, hangt ook dat aan een zijden draadje. Wel is het zeker dat Lamborghini in beide kampioenschappen van de partij zal zijn.

Foto: Lamborghini Squadra CorseDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 20 september 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons