van der Horst

Lamborghini presenteert derde generatie Huracán GT3

Lamborghini Huracán GT3 EVO2
Lamborghini Huracán GT3 EVO2
Lamborghini heeft de nieuwe Huracán GT3 EVO2 voorgesteld,. De racewagen werd ontwikkeld door Squadra Corse op basis van de Huracán STO en moet Lamborghini in staat stellen om de volgende jaren een belangrijke rol te spelen in internationale series waar GT3 wagens toegelaten worden.
Lamborghini Huracán GT3 EVO2
Lamborghini Huracán GT3 EVO2
De Huracán GT3 EVO dateert al van 2019 en deze was gebaseerd op de Huracán EVO wegversie. De nieuwe EVO2 voldoet aan alle nieuwe technische reglementen die de FIA voor 2022 introduceerde. Meest opvallend verschillen met de vorige generatie Huracán GT3 liggen in het gebied van de aerodynamica en luchttoevoer. De nieuwe luchthapper, die de verse lucht rechtstreeks naar de motor leidt, valt dan ook direct op alsook de nieuwe vin op de motorkap.

Lamborghini Huracán GT3 EVO2
Lamborghini Huracán GT3 EVO2
Het bodywork bestaat uit koolstofvezel en werd ontwikkeld in samenwerking met Centro Stile. De nieuwe splitter zorgen voor een betere aerodynamica en de nieuwe diffuser brengt meer downforce mee. Ook de achtervleugel is nieuw en gebaseerd op die van de STO. Ook op het gebied van veiligheid werd er vooruitgang gemaakt en de remmen werden geoptimaliseerd. De EVO2 is nog steeds uitgerust met een atmosferische V10 motor.

De eerste wagens worden aan klantenteams geleverd in de tweede helft van 2022 en het competitiedebuut van de wagen is voorzien voor de 24 Hours of Daytona in 2023. Met behulp van een kit kan de EVO opgewaardeerd worden naar EVO2 standaards.

Foto's: Lamborghini Automotive
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op dinsdag 3 mei 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons