van der Horst

Lamborghini Super Trofeo: De lage landen aan het feest in Paul Ricard

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Met Max Weering, Milan Teekens, Amaury Bonduel, de familie Semoulin en Gerard Van der Horst had de de eerste race van het weekend in de Lamborghini Super Trofeo veel weg van een Belgisch-Nederlands onderonsje tijdens de podiumceremonie. Maar de heren hebben er zwaar moeten voor knokken op de bloedhete omloop van Le Castellet in het zuiden van Frankrijk.
  • De Swert Opticiens
Reeds tijdens de kwalificatie van de eerste race deed het vermoeden stijgen dat de lage landen opnieuw van zich zouden doen spreken. Max Weering, gekoppeld aan de Italiaanse volbloed Loris Spinelli, pakte de pole algemeen voor het Franse duo Chovet / Scheier. Het Nederlands-Italiaanse duo Milan Teekens / Moretti pakte de derde chrono terwijl leider in de Lamborghini Cup, Gerard Van der Horst de pole nam in de Cup voor de familie Semoulin.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Weering gaf zijn pole tijdens de start niet uit handen en ging ervan door, op de hielen gezeten door de Fransman Chovet. Onze landgenoot Bonduel won twee plaatsen en nestelde zich in vijfde positie. De Pool Lewandowski was leider in AM en wist deze in laatste instantie ook te winnen na een knappe strijd met de Italiaan Rindone. In de Lamborghini Cup verloor Van der Horst in de start twee plaatsen en konden de broers Semoulin de leiding nemen. Een razendsnelle Donovan Privitelio kwam naar het einde van de race nog oprukken en won uiteindelijk de Lamborghini Cup waarin Van der Horst aan de leiding blijft in de tussenstand.

BDR Competition by Grupo Prom Racing - Lamborghini Super Trofeo
BDR Competition by Grupo Prom Racing - Lamborghini Super Trofeo
Voor de eerste plaats algemeen gaf Weering zijn wagen in winnende positie door aan Spinelli die naar de zege algemeen reed. Achter hem was het bakkeleien voor de tweede plaats tussen Teekens die het stuur had over genomen van Moretti en een zeer knap rijdende Bonduel. Chovet had zijn Lamborghini in tweede positie aan de kant moeten zetten met technische averij. In de voorlaatste ronde was het nog bijzonder spannend. Bonduel opnende het duel voor de tweede plaats, maar zijn wagen was even overstuurd bij het passeren van een gedubbelde rijder en hij raakte Teekens die zijn weg gelukkig kon verder zetten na een pirouette. Bonduel voelde de bui hangen en gaf de tweede plaats terug aan de Nederlander. Maar onze landgenoot werd toch nog bedacht met een straftijd van 10 seconden. Maar hierdoor kwam zijn derde plaats niet meer in gevaar.

Morgen zondag wordt de tweede manche van het weekend verreden, de vierde van het seizoen.

Foto's: Racingpixels.com & Amaury Bonduel FBDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 4 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons