van der Horst

Tweede titel op rij in de maak voor Gerard Van der Horst

Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
Het lijkt er sterk op dat de Nederlander Gerard Van der Horst zichzelf zal opvolgen in de Lamborghini Cup-klasse binnen de zeer competitieve Lamborghini Super Trofeo Europe. De regerende kampioen gaat richting Imola met een mooie voorsprong, maar met William van Deyzen en Juan Perez zijn er nog twee rijders die mathematisch in aanmerking komen om Van der Horst alsnog van de troon te stoten. De bloemen worden pas aan de meet uitgedeeld en met vier races te gaan, inclusief de World Final, kan er uiteraard nog vanalles gebeuren.
  • Heinz Performance
William van Deyzen - Gerard Van der Horst
William van Deyzen - Gerard Van der Horst
Gerard Van der Horst en ploegmaat William van Deyzen, die team vormen binnen de snelste merkencup ter wereld, moeten dit seizoen bevestigen. In 2016 pakte het duo de titel en de vice titel in de Lamborghini Cup en werd het ook nog eens tweede en derde in de World Final die werd verreden in het Spaanse Valencia. Toen werden ze verslagen door Ross Chouest die in het Amerikaanse kampioenschap het mooie weer maakte. Een meer dan geslaagd seizoen en het lijkt erop dat ze dit tussen 16 en 19 november nog eens zullen over doen; een bevestiging van 2016 is dus in de maak. Naast de titel azen beiden opnieuw minstens op een podiumplaats tijdens de World Final.

Op een zucht van dubbelslag

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan Super Trophy
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan Super Trophy
Net zoals vorig seizoen is het een half mirakel dat de beide Lamborghini Huracan van Van der Horst Motorsport een toonbeeld van betrouwbaarheid waren en alle wedstrijden probleemloos uitreden. Met nog Imola voor de deur staat het team en de twee piloten nog voor enkele belangrijke uitdagingen.
Gerard Van der Horst: “De titelverlenging is uiteraard mijn grootste prioriteit en we gaan er alles aan doen om ook de titel te pakken in de World Final waarin alle piloten van de andere kampioenschappen ook aan de start komen. Veel piloten die we niet kennen en dus wordt het koffiedik kijken wie de grootste concurrent zal worden. Vorig jaar werden we verslagen door de Amerikaan Ros Chouest, maar we stonden met de beide wagens op het podium en dat was reeds een overwinning op zich naast de titel. Ook de vice titel is voor ons belangrijk in de Lamborghini Cup. Vorig seizoen was deze voor ploegmaat William van Deyzen die momenteel nog een bedreiging vormt voor mij, maar het voornaamste is dat de eerste twee plaatsen binnen ons team blijven. We maken onderling geen afspraken. Dat de snelste mag winnen.”

Lamborghini Super Trofeo Word Final winnen is doel

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Het seizoen was tot hiertoe opnieuw schitterend voor de beide piloten die onder de vlag rijden van Van der Horst Racing. Vijf weekends van telkens twee races met twee wagens betekent 20 starts en telkens stonden ze beiden aan de eindmeet met samen 18 podia waarvan twee zeges voor Gerard. De team owner stond zelfs tien maal na elkaar op het ereschavotje. Momenteel staat Gerard Van der Horst aan de leiding in de Lamborghini Cup en telt 120 punten en een voorsprong van respectievelijk 16 en 29 punten op William van Deyzen en Juan Perez. Ondanks het feit dat de jonge Perez tijdens de laatste wedstrijden zeer snel onderweg is, is hij met nog 32 punten te verdienen quasi uitgeteld in de titelstrijd. William van Deyzen heeft met 16 punten een achterstand van een volledige puntenscore van één race, inclusief de pole en zal zich zodoende meer moeten concentreren op het verlengen van zijn vice titel van vorig seizoen. Voor de twee wedstrijden binnen de World Final vertrekt iedereen met gelijke kansen.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst: “Het ziet er goed uit voor mij en indien ik een tweede titel op rij pak, is het maar de vraag of ik de ingeslagen weg verder zet. Beter doen in de Cup dan de voorbije twee seizoenen kan nauwelijks en alleen winst in de World Final zou ik nog willen bijschrijven op mijn palmares. Vorig jaar werd ik tweede in de World Final en winnen wordt opnieuw moeilijk met een 16-tal Cup rijders”.

 

Nog geen volledig programma voor 2018. Wel richting Midden-Oosten

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
"Ik heb nog geen zicht op volgend seizoen. We gaan in ieder geval de Lamborghini Super Trofeo Middle East in februari en maart aan ons programma toevoegen. Dat zijn enkele races in Dubai en Abu Dhabi. Daar wordt nog gereden in specificatie 2017. Ondertussen laten we een wagen evolueren naar de specificaties voor 2018 en we hebben ook een nieuwe Super Trofeo aangekocht die reeds de evoluties voor 2018 heeft. Na de races in het Midden-Oosten gaat mijn ‘oude’ kampioenenwagen richting stalling. We gaan dus wel binnen de Lamborghini Super Trofeo blijven hangen. Het is een zeer knap en snel kampioenschap dat wordt georganiseerd binnen de schitterende weekends van de Blancpain GT Series, maar er openen zich andere perspectieven. Ik had gedacht om samen met Frédéric Vervisch en Sam Dejonghe, die onze coaches waren tijdens het afgelopen seizoen en
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
schitterend werk leverden, misschien te evolueren richting Pro-Am binnen de Lamborghini Super Trofeo, maar veel zal afhangen van hun eigen programma dat uiteraard voorrang krijgt. We zijn sneller geworden door de coaching van Frédéric en Sam en we willen nog verder evolueren. De geëvolueerde Super Trofeo’s zullen sneller worden en dat vraagt ook opnieuw aanpassingen en dus ook coaching. We beschikken dan ook nog over de nieuwe Lamborghini Huracan GT3, maar daar heb ik nog geen programma voor. En met de Lamborghini Super Trofeo’s kunnen we ook verschillende richtingen uit, zelfs richting Belcar, Supercar Challenge (inclusief de GT3) of de Blancpain GT Sportsclub. Keuze genoeg dus en daar gaan we binnenkort meer over communiceren”, besluit een enthousiaste Gerard Van der Horst.

Foto's Arne Simons, Vincent Wouters, Niels Vaeck & Van der Horst MotorpsortDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op dinsdag 7 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World Final.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons