van der Horst

Laurens Vanthoor richting FIA WEC met André Lotterer en Kévin Estre

Porsche 963
Porsche 963
Tijdens de Night of Champions van Porsche toonde het merk uit Weissach wat er allemaal op het programma staat voor 2023. Zo werd de nieuwe Gen3 Formule E voorgesteld waarmee António Félix da Costa en Pascal Wehrlein zullen uitkomen, maar de meeste aandacht ging naar de rijdersbezettingen die de Porsche 963 zullen besturen in zowel IMSA als het FIA WEC. Daar werd bekend gemaakt dat Laurens Vanthoor richting het WK zal trekken met niemand minder dan André Lotterer en Kévin Estre als teamgenoten.
  • Prospeed Competition
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Al een tijdje waren de tien namen bekend die geselecteerd waren voor het LMDh-programma van Porsche, alleen de opstellingen ontbraken nog. Dat is nu verleden tijd, want tijdens de Night of Champions werden die van zowel het FIA WEC als het IMSA bekend gemaakt. Zoals verwacht zal Laurens Vanthoor richting het FIA WEC trekken en daar alle manches afwerken, dus ook de 100ste verjaardag van de 24 uren van Le Mans. Vanthoor krijgt wel teamgenoten om u tegen te zeggen naast zich. Zo wordt hij geflankeerd door de ervaren rot Lotterer en een oude bekende uit IMSA met Estre. Dat terwijl de tweede wagen bemand wordt door Dane Cameron, Michael Christensen en Frédéric Makowiecki.

In de Verenigde Staten zullen Nick Tandy en Matthieu Jaminet een team vormen, terwijl Matt Campbell en Felipe Nasr de andere wagen zullen besturen. Voor de Rolex krijgt het Brits-Franse duo de ondersteuning van Cameron, terwijl het Australisch-Braziliaanse koppel vervoegd word door Christensen. Hoewel alleen Daytona nog maar vermeld werd, wordt er wel verwacht dan de Canadees en de Deen hen ook zullen vervoegen in de overige ronden van de Michelin Endurance Cup, behalve Watkins Glen. Tot slot worden ook Gianmaria Bruni, Romain Dumas, Richard Lietz en Thomas Preining opgenomen in het fabrieksprogramma, al is het nog niet bekend waar zij zullen rijden. 

Thomas Preining - Küs Team Bernhard Porsche
Thomas Preining - Küs Team Bernhard Porsche
Behalve voor Preining dan, want hij zal samen met Dennis Olsen ingezet worden in de DTM. De Oostenrijker zag zijn titelkansen in rook opgaan nadat hij zwaar crashte tijdens de finale in Hockenheim. Met welk team zij zullen deelnemen aan de DTM is nog niet bekend. Zoals ook reeds was aangekondigd zal Vanthoor na een jaar afwezigheid terugkeren naar IMSA, hetzij enkel voor de Endurance Cup. Daar zal hij instappen bij zijn voormalig team Pfaff Motorsports met Patrick Pilet en Klaus Bachler. Ook Estre werkt een gelijkaardig programma af met Wright Motorsports in GTD. Tot slot heeft Porsche ook plannen om de titel in de 24 uren van de Nürburgring terug te winnen. Daarvoor heeft men ook al potentiële namen voorop gesteld, waaronder naast Michael Christensen, Kévin Estre, Frédéric Makowiecki, Nick Tandy en Thomas Preining ook Ayhancan Güven. Porsche gaat hiermee een druk seizoen in 2023 tegemoet!

Foto's: Porsche AG - Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zondag 18 december 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons