van der Horst

Laurens Vanthoor test DTM Audi

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Deze week vinden op het circuit van Jerez de eerste collectieve wintertesten voor het DTM plaats. De drie merken, BMW, Audi en Mercedes nemen deel aan deze testen, die een uitstekende gelegenheid bieden om nieuwe rijders uit te proberen. Bij Audi en BMW krijgen een aantal youngsters de kans om plaats te nemen achter het stuur van een DTM-bolide. Een van de door Audi uitgenodigde rijders is Blancpain GT-kampioen Laurens Vanthoor.
Miguel Molina - Audi RS 5 DTM #20
Miguel Molina - Audi RS 5 DTM #20
Laurens Vanthoor won dit jaar de titel in de BES en werd bovendien tot algemeen Blancpain GT kampioen gekroond, hoog tijd dus dat hij een kans krijgt om zijn carrière verder uit te bouwen. De Limburger steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken, eerder dit jaar verklaarde hij tegenover Autosport.be dat DTM hem zeker aansprak en vervolgens liet hij in De Zevende Dag nog eens weten dat de Le Mans/LMP1-piste zeer actueel is, al is het zo goed als uitgesloten dat hij het zitje van Tom Kristensen zal vullen. Een debuut in LMP2 staat wel in de steigers, nadat zijn geplande optreden voor Sébastien Loeb Racing in juni nog in het water viel. Voorts is Vanthoor momenteel ook in de weer om de opvolger van de succesvolle Audi R8 GT3 klaar te stomen voor een competitiedebuut in 2015. 

Antonio Felix da Costa & Robin Frijns
Antonio Felix da Costa & Robin Frijns
Naast reguliere rijders Mattias Ekström, Nico Müller en Miguel Molina krijgen zes nieuwelingen de kans hun kunnen te tonen aan het stuur van de RS5 . Naast Laurens Vanthoor gaat het om GP3-vicekampioen Dean Stoneman, Porsche Supercup-rijder Nicki Thiim, F3-rijder Alrx Palou, Audi GT-rijders Marco Mapelli en Antonio Giovanazzi. Ook bij BMW vallen er enkele opmerkelijke namen te noteren: Sam Bird, Lucas Luhr, Robin Frijns, Tom Blomqvist, Jack Harvey, Richie Stanaway en Alex Lynn.

Foto's: Vincent Wouters, Audi & BMW



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 4 december 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons