van der Horst

Laurens Vanthoor wint GTLM-klasse in Mid-Ohio!

Porsche 911 RSR #912 - Bamber/Vanthoor
Porsche 911 RSR #912 - Bamber/Vanthoor
Laurens Vanthoor en Earl Bamber hebben afgelopen weekend hun tweede opeenvolgende overwinning op zak gestoken in de GTLM-categorie van het Noord-Amerikaanse IMSA-kampioenschap. De Porsche-rijders zegevierden na Long Beach ook in Mid-Ohio en zijn na vier van de elf wedstrijden de leiders in de tussenstand. De algemene zege kwam op naam van Juan-Pablo Montoya en Dane Cameron (Acura Team Penske).
  • Prospeed Competition
Juan-Pablo Montoya en Dane Cameron
Juan-Pablo Montoya en Dane Cameron
Oliver Jarvis had de Mazda RT24-P op pole positie geplaatst, maar kon die prestatie niet verzilveren met een overwinning. Beide Mazda (de #77 van Oliver Jarvis en Tristan Nunez voor de #55 van Ryan Hunter-Reay en Jonathan Bomarito) eindigden in het kielzog van de Acura ARX-05 #6 van Juan-Pablo Montoya en Dane Cameron, die het merk de zege bezorgden in de kader van de Acura Sports Car Challenge. Cadillac kwam er niet aan te pas, maar Pipo Derani en Felipe Nasr (#31 Whelen Engineering Racing) blijven met een vierde plek wel leiders in de tussenstand, met twee punten voorsprong op de Acura van Castroneves-R. Taylor.

Acura won ook ei zo na in de GTD-klasse, maar Mario Farnbacher (#86 Meyer Shank Racing) kon in de slotronden geen beslissende aanval plaatsen op latere winnaar Jack Hawksworth (#14 AIM Vasser Sullivan). 

Volle buit voor Vanthoor

Laurens Vanthoor en Earl Bamber hadden in hun Porsche 911 RSR #912 een vette kluif aan beide officiële Corvette C7.R, maar de Duitse constructeur - al driemaal opeenvolgend op pole positie in het Weathertech Sportscar Championship - was uiteindelijk opnieuw te sterk voor de concurrentie. 'Bamthor' won eerder al in Long Beach en telt dankzij de nieuwe zege vier punten voorsprong op merkgenoten Patrick Pilet-Nick Tandy en Corvette-rijders Jan Magnussen en Antonio Garcia.

De volgende wedstrijd van het IMSA-kampioenschap, maar dan zonder de GTLM- en LMP2-klasse, vindt plaats op 1 juni in Detroit. Vanthoor zien we pas eind juni weer aan het werk in Watkins Glen.

Foto's: IMSA


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 6 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mid-Ohio.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons