van der Horst

Lausitzring: Buhk en Götz scoren tweede zege van het seizoen

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
De HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van het succesduo Maxi Buhk en Maxi Götz heeft de eerste ADAC GT Masters race op de Lausitzring gewonnen. Buhk startte als zesde op de grid maar kon dankzij een goede start al snel opschuiven naar de tweede plek, in het zog van de polesitter, de Callaway Corvette #1 in handen van Daniel Keilwitz. Tijdens de rijderswissel geraakte de Corvette niet meteen weg door een nukkige versnellingsbak, waardoor de HTP Mercedes de leiding kon overnemen. Maxi Götz maakte vervolgens zonder problemen de klus af en finishte na een uur wedstrijd met een comfortabele voorsprong van 13.8 seconden op de Team Herberth Porsche 911 GT3-R van Robert Renauer en Norbert Siedler.
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #1
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #1
Voor de Callaway Corvette #1 ging het na de slechte pitstop van kwaad naar erger toen Chevrolet fabrieksrijder Oliver Gavin niet veel later een spin maakte waardoor de Amerikaanse wagen terugviel naar P5. Gavin vocht echter terug en wist in de slotfase de Schübert BMW Z4 van Claudia Hürtgen en Dominik Baumann en de Zakspeed Mercedes Luca Ludwig en Alon Day nog te verschalken om alsnog op het podium te eindigen.
 
ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
De Schütz Motorsport Porsche van puntenleider Jaap van Lagen finishte als zesde, één plek voor de achtervolgers in het kampioenschap, René Rast en Kelvin van der Linde. Na een spin bij de start werkte de Prosperia C. Abt Racing Audi een sterke inhaalrace af om in de slotminuten beide Rowe Racing Mercedes’, waaronder die van Jaime Alguersuari, nog voorbij te gaan. Sebastien Ogier werd samen met Marcus Winkelhock dertiende bij zijn debuut met de Audi R8 LMS ultra GT3, na onderweg tijd te hebben verloren na een contact met een tegenstrever. 

--- UITSLAG RACE 1 ADAC GT MASTERS LAUSITZRING 2014 (pdf) ---

Foto's: ADAC
 
 
 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 24 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons