van der Horst

Lausitzring: Schübert scoort dominante eerste zege voor BMW

Schübert Motorsport - BMW Z4 GT3 #19
Schübert Motorsport - BMW Z4 GT3 #19
Claudia Hürtgen en Dominik Baumann hebben op overtuigende wijze de tweede ADAC GT Masters race op de Lausitzring gewonnen. Hun Team Schübert BMW Z4 GT3 kon bij de start de polepositie niet meteen omzetten in de leiding van de race, maar kon na een ronde de Callaway Corvette van Jeroen Bleekemolen terug passeren om vervolgens probleemloos en onbedreigd naar de zege te rijden. Hürtgen en Baumann haalden het uiteindelijk met een goede twee seconden voorsprong op de Abt Racing Audi R8 LMS ultra van René Rast en Kelvin van der Linde, desondanks kon laatstgenoemd duo niet de leiding overnemen in de puntentelling aangezien de Schütz Motorsport Porsche 911 GT3-R van Jaap van Lagen nog als derde afklopte, wel al op meer dan 20 seconden. De Nederlander ziet daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap slinken tot een luttele zes eenheden.
Start Race 2 ADAC GT Masters Lausitzring
Start Race 2 ADAC GT Masters Lausitzring
Bij de start was het nog de Callaway Corvette van Jeroen Bleekemolen die vanaf de tweede startplaats kon oprukken en even van de leiding kon proeven. Gentleman rijder Toni Seiler kon in de tweede wedstrijdhelft nog goed standhouden en leek op weg te zijn naar een degelijke vijfde plek, Maxi Buhk gooide echter nog roet in het eten door in de laatste ronde met een mislukt uitremmanoeuvre zowel zijn eigen HTP Motorsport Mercedes als de Corvette van de baan de kegelen. Achter de Farnbacher Motorsport Porsche van het duo Frommenwiler/Asch die eenzaam als vierde over de meet rolde, was het daardoor de Rowe Racing Mercedes van Engel/Seyffarth die vijfde werd, voor de tweede Schübert BMW van Sandritter/Klingmann.
 
Jaime Alguersuari deed vandaag een positie beter dan gisteren en finishte op een meer dan degelijke zevende plaats in nog maar zijn tweede wedstrijd in het kampioenschap en met de Mercedes SLS AMG GT3 van Rowe Racing. De voormalig Spaanse F1-rijder staat ook bij de volgende wedstrijd op de Red Bull Ring aan de start. Sébastien Ogier kende geen probleemloze openingsstint maar slaagde er nog in om van de 19e naar de 15e plek op te rukken, vooraleer teamgenoot Marcus Winkelhock de Abt Racing Audi nog naar een achtste plek wist te piloteren. 

--- UITSLAG RACE 2 ADAC GT MASTERS RACE 2 LAUSITZRING (pdf) ---

Foto's: ADAC
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 25 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons