van der Horst

Lausitzring: Race 1: Vier eerste plaatsen voor Audi

Zege voor Jamie Green
Zege voor Jamie Green
Audi was oppermachtig in de eerste race voor het DTM op de Lausitzring. Jamie Green behaalde er zijn tweede zege van het jaar voor merkgenoten Edoardo Mortara, Mattias Ekström en Miguel Molina. Met twee overwinningen op vier races pakt de Brit ook de leiding over in de tussenstand van het kampioenschap. Maxime Martin was best geplaatste BMW-rijder met een zevende stek.
  • De Swert Opticiens
Podium Lausitzring race 1
Podium Lausitzring race 1
Jamie Green die nochtans kampte met problemen met zijn DRS wist naar het einde van de race toe toch Miguel Molina voorbij te gaan en pakte alzo een mooie zege. De Spanjaard verloor daarna nog twee plaatsen aan merkgenoten Edoardo Mortara en Mattias Ekström maar kon zijn vierde plaats behouden. Pascal Wehrlein reed zijn Mercedes Coupé C AMG naar de vijfde plaats voor merkgenoot Robert Wickens. BMW kon geen vuist maken en Maxime Martin was met zijn zevende positie de best geplaatste rijder van het Beierse merk. Op de plaatsen acht en negen finishten de Audi’s van Timo Scheider en Mike Rockenfeller, de top tien werd afgesloten door de Mercedes van Daniel Juncadella.

--- Uitslag DTM Lausitzring Race 1 (pdf) ---

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 30 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons