van der Horst

Lausitzring: Voorbeschouwing Maxime Martin - RACB National Team

Maxime Martin
Maxime Martin
De tweede meeting van de DTM 2015 wordt dit weekend op de Lausitzring gehouden. Maxime Martin, met de BMW M4 van Team RMG de vertegenwoordiger van het RACB National Team, hoopt een succesvol weekend.
Na de traditionele openingsmanche in Hockenheim begin mei trekt de DTM volgende zaterdag en zondag naar de Lausitzring, een Duitse circuit dat net voor de 21ste eeuw dicht bij de Tsjechische en Poolse grens werd opgetrokken.
“Het is een bijzonder tracé”, stelt Maxime Martin. “De DTM gebruikt tegelijk een deel van de banking en ook het infield. Het blijft echter een hobbelige piste, maar dat maakt het rijden interessant.”

Nochtans houdt onze landgenoot geen blijvende herinneringen over aan zijn deelname vorig jaar.
“Het was mijn minst goede weekend van het hele DTM-seizoen”, herinnert Maxime zich. “Tijdens de eerste meeting in Hockenheim konden we vaststellen dat we een lichte achterstand op de concurrentie hebben, maar we rekenen er op dat we dit weekend voorin kunnen meedraaien. De regel van de succesballast, toegepast op de meest performante wagens, zou ons moeten helpen.”

Maxime Martin kan zich ook best vinden in het nieuwe raceformat dat sinds dit jaar wordt gebruikt. “Het is positief voor iedereen. Wij, de rijders, beschikken over meer rijtijd tijdens de trainingen. En na de koers van zaterdag worden voor ’s anderendaags de tellers opnieuw op nul  gezet. De fans kunnen twee starts zien en de media-aandacht is duidelijk hoger.”

DTM denkt er ook aan om nieuwe toeschouwers te lokken. “In Hockenheim vond het wereldkampioenschap rallycross ook in Hockenheim plaats. De tribunes zaten bomvol. Op de Lausitzring komt het Duits kampioenschap Superbike langs. Ik ben benieuwd wat die mix gaat opleveren. Ik ben er in ieder geval niet tegen om op een omloop te rijden die gedurende andere momenten van het weekend door motoren wordt gebruikt.”

RACB National Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 28 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons