van der Horst

Lausitzring: Maxi Götz (Mercedes) wint op zondag

Maxi Götz (Mercedes)
Maxi Götz (Mercedes)
De winst in de zondagwedstrijd op de Lausitzring ging enigszins verrassend naar Maxi Götz (Mercedes). Kelvin Van der Linde (Audi) leek op weg naar de zege tot op een goede tien minuten van het einde zijn wagen kort afsloeg. Op het rechte stuk was hij dus kansloos tegen Götz en Liam Lawson (Ferrari). Van der Linde moest zich tevreden stellen met de laatste podiumtrede, voor de winnaar van gisteren Phillip Ellis (Mercedes).
  • LTF
DTM @ Lausitzring
DTM @ Lausitzring
Bij de start was het Lawson die al in de eerste ronde mooi voorbij de van pole vertrokken Ellis ging. De Nieuw-Zeelander werkte echter een trage pitstop af en zag zo Van der Linde de leiding nemen, voor Götz. Door de problemen bij de Zuid-Afrikaan in de eindfase kreeg Lawson de tweede positie echter in de schoot geworpen. Esteban Muth (Lamborghini) had vandaag een mindere dag, hij reed op de 15e plaats toen hij met minder dan vijf minuten op de klok een lekke rechterachterband opliep.

Foto: DTM Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 25 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons