van der Horst

Lausitzring: Porsche in de regen en nummer 50 voor Audi

Team Joos Sportwagentechnik - Porsche 911 GT3 R
Team Joos Sportwagentechnik - Porsche 911 GT3 R
Wie afzakte naar de Lausitzring voor de ADAC GT Masters afgelopen weekend werd getrakteerd op twee leuke wedstrijden. Zaterdag waren Christian Engelhart en Ayhancan Güven de beste in de regen met hun Team Joos Sportwagentechnik Porsche regen, terwijl Tim Zimmermann en Christian Mies met Montaplast by Land-Motorsport Audi aan het merk de vijftigste overwinning schonk in het kampioenschap.
  • St. Paul
Zaterdag regende het pijpenstelen in Klettwitz, maar dat deerde Engelhart en Güven allerminst. Nadat de Duitser al de pole behaalde, bleef hij ook vooraan op een kletsnatte baan. Ook na de pitstops kon zijn Turkse teamgenoot zonder problemen aan de leiding blijven, al kreeg hij het nog even warm. Dat was met dank aan de Emil Frey Racing Lamborghini van Albert Costa en Jack Aitken. Zij konden profiteren van een spinnende Audi om zich naar de tweede plaats te rijden en kwamen erg dichtbij op de Porsche. Totdat Aitken zelf spinde en zo de kans op winst in rook zag opgaan. Ze moesten tevreden zijn met een tweede plaats, terwijl Maximilian Paul en Marco Mapelli in de Paul Motorsport Lamborghini op het laagste podiumtrapje stonden.

Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS Evo II
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS Evo II
Op zondag was het weer al beter, maar daarom kregen we niet minder actie op de piste. Vooraan mocht de Schubert Motorsport BMW vanaf pole vertrekken en hield het lang vol vooraan. Totdat de pitstopwindow open was en Nick Catsburg niet op tijd binnenreed. Hiervoor werd de BMW bestraft en kregen Zimmermann en Mies de overwinning in hun schoot geworpen. Zij haalden het voor wederom Costa en Aitken, terwijl Raffaele Marciello en Daniel Juncadella in de Mann-Filter Team Landgraf Mercedes als derde eindigden na tien plaatsen goedgemaakt te hebben. Hiermee houdt Marciello nog steeds de leiding in het kampioenschap in handen, al naderen het duo Engelhart/Güven al op tien punten van de Zwitser. Ook Costa en Aitken werden beloond voor hun goede ritme van dit weekend en liggen derde op 25 punten van Marciello. De volgende wedstrijd op Sachsenring vindt plaats op 24 en 25 september.

Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 22 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring ADAC.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons