Lausitzring: Sheldon van der Linde van start tot finish – Laurens Vanthoor zevende

Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4
Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4) heeft op de Lausitzring zijn tweede zege ooit in de DTM behaald. Van der Linde domineerde in de eerste race van het weekend en reed van start tot finish aan de leiding. Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911) werd na een mooie remonte zevende.
Sheldon van der Linde nam in de eerste bocht de leiding en zou die niet meer afstaan. Luca Stolz (HRT Mercedes AMG), als derde vertrokken, won een plaats bij de pitstops en finishte als tweede. Lucas Auer (Team WINWARD Racing Mercedes-AMG) van op de pole vertrokken, moest tevreden zijn met het laagste schavotje van het podium. Arjun Maini (HRT Mercedes-AMG) reed eens sterke race en pakte de vierde plaats, Maro Engel (Gruppe M Racing Mercedes-AMG) sloot de top vijf af.

Mirko Bortolotti (GRT) parkeerde zijn Lamborghini op de zesde plaats net voor de Porsche van Laurens Vanthoor, die nochtans ver op de grid was gestart. Rene Rast (Team Abt Audi R8 LMS) was de beste van de rijders van het merk met de vier ringen. Nick Cassidy (AF Corse Ferrari) en Maximilian Goetz Auer (Team WINWARD Mercedes-AMG) sloten de top tien af. Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4) finishte als twaalfde.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 21 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.