van der Horst

Le Castellet: Racing Spirit of Leman eerste winnaar van het seizoen

Racing Spirit of Leman - Ligier JS P320
Racing Spirit of Leman - Ligier JS P320
Het nieuwe seizoen van de Michelin Le Mans Cup is op gang getrokken in Le Castellet en het was de Racing Spirit of Leman Ligier die er met de winst naar huis ging. Alexander Mattschull kon goed vooraan meedraaien, maar het was Tom Dillmann die de winst compleet naar zich toe trok.
  • Skylimit Events
Tweede eindigde de MV2S Forestier Racing Ligier van Jérôme de Sadeleer en Louis Rousset, terwijl de IDEC Sport Ligier van Charles Crewes en Dino Lunardi als derde over de meet kwam. Veel overschot hadden deze laatsten weliswaar niet, want het verschil tussen plaats drie en vier, de RLR MSport Ligier van Tommy Foster en Martin Rich, was maar zeven tienden van een seconde. De top vijf werd vervolledigd door de WTM Racing Duqueine van Thorsten Kratz en Leonard Weiss. Nochtans startten zij vanaf pole, maar in de tweede stint vielen zij helemaal weg van het voorplan.

GMB Motorsport - Honda NSX GT3
GMB Motorsport - Honda NSX GT3
Bij de GT3's kregen we een primeur in de Michelin Le Mans Cup. Niet alleen won GMB Motorsport bij zijn debuut, het was ook de eerste keer dat een Honda NSX GT3 zegevierde in het kampioenschap. De Denen Kristian Poulsen en Kasper Jensen waren oppermachtig en bleven bijna een minuut voor op de tweede, één van de drie GMB Motorsport wagens. Nochtans stonden Gustav Birch en Jens Reno Møller op pole, maar een drive through zorgde ervoor dat de tweede plaats het best mogelijke resultaat was. De top drie werd afgerond door de Bullitt Racing Aston Martin, waar Stephen Patrick zijn teamgenoot Theo Nouet in de laatste minuten naar het podium zag rijden.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 17 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons