van der Horst

Le Mans: Audi en Ferrari verdelen de buit

Lémeret/Santamato - Sport Garage Ferrari 458
Lémeret/Santamato - Sport Garage Ferrari 458
Zoals voorspeld werd verdeelden Audi en Ferrari dit weekend de overwinningen onder elkaar, maar ook de IMSA Porsche kon zich mengen in de strijd om de zege op het circuit van Le Mans (Bugatti). Sébastien Loeb Racing toonde zich snel te hebben aangepast aan de Audi R8 LMS ultra, al bij de eerste race met de wagen haalde het team van de negenvoudige rallykampioen zowel de pole als de zege binnen. In de tweede wedstrijd die in de regen werd verreden ging de overwinning naar de blauwe Duqueine Engineering Ferrari van Soheil Ayari en Jean-Claude Police. Stéphane Lémeret kwam aan de start met een Ferrari van Sport Garage en behaalde met zijn teammaat Arno Santamato een mooie vierde plaats in de eerste race, alvorens Santamato in race 2 op een natte piste van de baan ging.
  • LTF
Narac/Armindo - IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 R
Narac/Armindo - IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 R
Roland Bervillé pakte in de Audi R8 LMS ultra van Sébastien Loeb Racing de pole voor de eerste race van het GT Tour kampioenschap, maar zag zijn chrono geannuleerd voor het ongeoorloofd wisselen van banden tijdens de kwalificatie. De IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 R, bestuurd door Raymond Narac en Nicolas Armindo, kreeg alzo de pole cadeau. Narac nam bij de start de leiding en vergrootte langzaam zijn voorsprong en ook na de pitstop behield de Porsche zijn koppositie met 5 seconden voorsprong op de Audi’s van Mike Parisy (Loeb Racing) en Grégory Guilvert (Saintéloc). Armindo kreeg op het op het einde van de race moeilijk om zijn Porsche op de baan te houden en moest lijdzaam toezien hoe beide R8’s hem nog voorbij gingen. Stéphane Lémeret en Arno Santamato finishten als vierde met hun Ferrari 458 van Sport Garage voor uittredende kampioenen Morgan Moullin-Traffort/Philippe Giauque op een identieke wagen van het team Sofrev-ASP.       

Uitslag race 1:

1. Hassid/Parisy (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra) 1u00:01
2. Hallyday/Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra) +1.032
3. Narac/Armindo (IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 R) +4.306
4. Lémeret/Santamato (Sport Garage Ferrari 458 Italia) +24.000
5. Giauque/Moullin-Traffort (Team Sofrev-ASP Ferrari 458 Italia) +26.428
6. Police/Ayari (Duqueine Engineering Ferrari 458 Italia) +42.875

Ayari - Duqueine Engineering Ferrari 458
Ayari - Duqueine Engineering Ferrari 458
De regen was van de partij voor de tweede race en voor de startvlag was gevallen verdween de Ferrari van Lémeret al uit de strijd, daar zijn teamgenoot ging van de baan in de formatieronde. Regenbanden bleken de juiste keuze te zijn en de teams die opteerden voor slicks vielen buiten de prijzen. De Ferrari van Police en Ayari die de pole erfde nadat de tweede Loeb Audi die de snelste tijd had gereden ook naar achteren werd gezet voor een ongeoorloofde bandenwissel, had de juiste bandenkeuze gemaakt en reed van bij de start weg van de concurrentie. Het duo schonk het nieuwe team Duqueine Engineering een eerste zege.  Vannelet/Lorgere Roux werden met een Sport Garage Ferrari tweede voor de twee Audi’s van Team Speed Car. IMSA Performance, Saintéloc Racing en Loeb Racing gokten allen op droog weer en de bijhorende slicks en verloren alzo elke kans op een goed resultaat.

Uitslag race 2:

1. Police/Ayari (Duqueine Engineering Ferrari 458 Italia) 1u01:30
2. Vannelet/Lorgere Roux (Sport Garage Ferrari 458 Italia) +10.384
3. Lecuyer/Abril (Team Speed Car Audi R8 LMS ultra) +22.026
4. Destembert/Deguffroy (Team Speed Car Audi R8 LMS ultra) +48.793
5. Hassid/Parisy (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra) +1:03.925
6. Duqueine/Colancon (Duqueine Engineering Ferrari 458 Italia) +1:38.840

Foto's: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 28 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans Bugatti.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons