van der Horst

Le Mans: zege voor Stéphane Lémeret in race 1

AKKA ASP - Ferrari 458 Italia GT3
AKKA ASP - Ferrari 458 Italia GT3
Onze landgenoot Stéphane Lémeret heeft samen met zijn teamgenoten Arno Santamato en Eric Cayrolle de eerste race voor het GT Tour op het circuit van Le Mans gewonnen. Het trio haalde het met hun Sport Garage Ferrari 458 voor de tweede wagen van het team bestuurd door Enzo Guibbert, Thierry Soave en Tony Samon. Ook de laatste podiumplaats ging naar een Ferrari namelijk het AKKA-ASP exemplaar van Morgan Moullin-Traffort, Philippe Giauque en Jean-Luc Beaubelique.
De race vond evenals de trainingen op zaterdagmorgen plaats op een kletsnatte piste en onder deze moeilijke omstandigheden toonde Sport Garage zich onklopbaar. Het Franse team plaatste eerst beide Ferrari’s op de eerste startrij en realiseerde in de namiddag de dubbel in de eerste race. Claude Degremont, Laurent Cazenave en Rémy Deguffroy hadden met hun Speedcar Audi D8 LMS ultra lange tijd uitzicht op een podiumplaats maar eindigden uiteindelijk als vierde. De vijfde plaats was voor de StratégiC Porsche van Nicolas Misslin, Sacha Bottemanne en Benjamin Lariche.

Foto: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 2 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons