van der Horst

Le Mans: Amaury Bonduel tweemaal op pole

Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom) heeft in Le Mans de pole gepakt voor beide races van de Lamborghini Super Trofeo Europe in het kader van de 24 Heures du Mans.
Stephane Lémeret/Rodrigue Gillion - CMR
Stephane Lémeret/Rodrigue Gillion - CMR
In de eerste kwalificatie zette onze landgenoot een ronde neer in 3:543694 en hij was daarmee 0.291 seconde sneller dan Sebastian Balthazar (Leipert Motorsport). De derde chrono ging naar Mattia Michelotto (VSR). In de ProAm klasse was er een vijfde tijd voor Rose Meyuhas (Boutsen VDS). Lémeret (CMR) was goed voor de tweede positie in de Am klasse waar Nigel Bailly (ART-Line) de zesde chrono neerzette. Serge Doms (DS Racing) was zesde in de LC klasse.

Ook in de tweede kwalificatie was Bonduel de snelste nu met een ronde in 3:53.369. Nu ging hij Georgi Dimitrov (Iron Lynx) vooraf met 1.751 seconde. Enzo Geraci (Oregon Team) zette de derde chrono neer. In ProAm klasse klokte Renaud Kuppens (Boutsen VDS) de derde tijd. Een achtste chrono in de Am klasse was er voor Nigel Bailly terwijl Gillion de CMR op de tiende positie neerzette. Tenslotte was er een zevende chrono voor Doms in de Lamborghini Cup.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 13 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons