van der Horst

Leclerc geïnteresseerd in 24 Uur van Le Mans door terugkeer Ferrari

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Ferrari Formule 1-rijder Charles leclerc zou graag achter het stuur willen kruipen voor Ferrari tijdens de 24 Uur van Le Mans. Nu de Italiaanse renstal terugkeert naar het WEC in 2023 is deelnemen met het team in één van de beroemdste races ter wereld erg interessant geworden voor Leclerc.
Charles Leclerc zijn interesse in de de 24 Uur van Le Mans werd aangewakkerd toen hij vorig jaar deelnam aan het virtuele evenement, naast Alfa Romeo F1-rivaal Antonio Giovinazzi. De aankondiging van Ferrari vorige week vergroot de kans dat hij die droom werkelijkheid kan maken. "Ik hou van Le Mans", zegt Leclerc. "Ik ben altijd al een fan geweest van Le Mans. Als de gelegenheid zich voordoet, zou ik heel graag meedoen. Op dit moment is mijn focus gericht op de Formule 1, maar als er een kans is, waarom niet? "

De Monegask zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz vindt het nieuwe project leuk, maar focust toch enkel op de F1. "Van mijn kant is het duidelijk een heel interessant project", aldus Sainz. “Het is geweldig dat een merk als Ferrari het opnieuw wil proberen op Le Mans. We hebben hier echter nog veel werk voor de boeg en mijn focus ligt bij de Scuderia Ferrari Formule 1. Ik ben in andere projecten op dit moment niet echt geïnteresseerd. Ik zal volgen, maar het is allemaal nog een beetje te ver weg voor mij."

Ferrari heeft een geschiedenis in het beroemde uithoudingsevenement. Het heeft negen keer in het algemeen gewonnen en heeft 36 overwinningen in totaal. Het team is al begonnen met de ontwikkeling van een auto voor de gloednieuwe Le Mans Hypercar-klasse.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op dinsdag 2 maart 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons