van der Horst

Lédenon: Nabeschouwing van Lorens Lecertua

Na iets meer dan een maand zomerpauze kwam Lorens Lecertua dit weekend in Lédenon opnieuw in actie. Hoewel hij tijdens de kwalificaties met remproblemen te kampen kreeg, wist de jongeman uit Assesse toch twee keer in de punten te rijden. Een terugblik op de vijfde manche van het Championnat de France FFSA Formule 4 van de jonge Belgische rijder.
Lorens Lecertua had het na de meeting van Spa-Francorchamps al gesteld: in Lédenon, de vijfde manche van het Championnat de France FFSA Formule 4, wou hij opnieuw punten scoren. Door bij de drie races als elfde, zevende en negende over de streep te komen wist de jongeman uit Assesse zijn doel te bereiken. En nochtans was zijn weekend slecht begonnen…

“Na tijdens de vrije trainingen op een natte piste de snelste tijd te hebben neergezet kreeg ik tijdens de kwalificaties met grote remproblemen te maken”, legt Lorens uit. “Dat euvel heeft me bij het neerzetten van een snel rondje ernstig gehinderd en het me ook moeilijk gemaakt om in het juiste ritme te komen. Frustrerend, want ik wil wel beter worden in het kwalificeren voor de race. Een goede kwalificatie is nodig om in de race voorin mee te draaien. Omdat ik op zaterdag twee keer als 13de moest vertrekken, en op zondag als 12de, wist ik op voorhand dat het niet makkelijk zou worden. Toch was ik vast van plan om zoveel mogelijk plaatsen te winnen!”

Eens de technische problemen waren opgelost wist de 15-jarige Namenaar op zaterdag steeds beter te presteren. “Race 1 was de lastigste van het weekend”, geeft een van de jongste rijders van het startveld toe. “Mijn start was niet de beste. Ik heb dan maar een tandje bijgestoken, om uiteindelijk als elfde en net buiten de punten te finishen. Dat gaf we wel wat extra vertrouwen in de auto voor Race 2. In die tweede wedstrijd kwam ik veel beter weg, en kon ik ook een goed ritme aanhouden, om zo als zevende te finishen. Ik ben heel blij dat ik vanuit de middenmoot zes plaatsen wist te winnen, in een peloton waarvan het niveau steeds hoger komt te liggen.”

­Op zondag wou Lorens opnieuw in de top 10 finishen en dat is hem gelukt! Na een goede start van op de twaalfde plek trok hij de strijd om de negende plaats aan het langste eind. “In de slotfase had ik met wat bandenslijtage te kampen, maar toch kon ik de Colombiaan Jeronimo Berrio en de Duitser Max Reis afhouden. Zo kon ik de wat problematisch begonnen meeting toch met een positieve noot afsluiten”, stelt de Belg, die nu ex-aequo tiende staat in de tussenstand.

Na de verplaatsing richting de Gard trekt het Championnat de France FFSA Formule 4 al op 16, 17 en 18 september richting Valencia voor de zesde meeting van het seizoen. Lorens Lecertua hoopt er zijn Spaanse roots eervol te verdedigen. “Mijn doel ligt al vast: ik mik resoluut op een top 8”, stelt hij vastberaden. “Bij de testdagen eerder dit seizoen voelde ik me goed op dat circuit. Dat wil ik nu bevestigen!”

Persbericht Lorens Lecertua



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 13 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lédenon.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons