van der Horst

Ledenon: Belgen blinken uit in de ROSCAR GT Challenge

Michael De Cock/Jean-Charles Levy - Impact Racing
Michael De Cock/Jean-Charles Levy - Impact Racing
Twee Belgische piloten kwamen vorig weekend niet in actie tijdens de 24 Hours of Zolder maar reden op het Franse circuit van Ledenon. Jos Jansen en Michael De Cock kwamen er uit in de ROSCAR GT Challenge en lieten er tevens deftige prestaties optekenen.
ROSCAR GT Challenge
ROSCAR GT Challenge
De ROSCAR GT Challenge is een Franse cup voor gentleman drivers die openstaat voor verschillende GT wagens van GT3 bolides tot Cup wagens. De serie bestaat al sinds 2003 maar is in ons land nog niet echt gekend al reed men ooit eens een manche op het circuit van Spa-Francorchamps. Er worden per weekend twee races over een uur verreden. Dit jaar telt de kalender acht manches op zeven verschillende circuits.

Jos Jansen - JJ Racing
Jos Jansen - JJ Racing
Jos Jansen reed in 2019 al in de serie maar de corona pandemie maakte dat hij pas vorig weekend terugkeerde naar de serie. Jansen vertrok in de eerste race van op de zesde plaats en wist in de wedstrijd op te klimmen naar de derde plaats. In de tweede race kon Jansen die uitkomt op een Porsche 911 GT3 Cup van zijn eigen team JJ Racing, die prestatie niet herhalen maar deed toch bijna even goed met een vierde plaats algemeen.

Michael De Cock
Michael De Cock
Michael De Cock rijdt ook op een 911 Cup ingezet door Impact Racing en die hij deelt met Jean-Charles Levy. Hun wagen komt echter uit in de R2 klasse (Porsche Cup 3.8L, terwijl de 4.0L uitkomt in R1). In de eerste race moest de wagen de strijd staken met een geperforeerde radiator waardoor ze de tweede wedstrijd achteraan moesten aanvatten. Na een inhaalrace eindigden De Cock en Levy na een remonte op de tiende plaats algemeen, vijfde in de R2 klasse.

Foto's: ROSCAR GT Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 29 september 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons