van der Horst

Lédenon: Een spannend duel voor de finale van de VW Fun Cup powered by Hankook

DRM Autographe Cup - VW Fun Cup
DRM Autographe Cup - VW Fun Cup
Aan de vooravond van de finale van de VW Fun Cup powered by Hankook op het Circuit de Lédenon worden de #477 DRM Autographe Cup en de #280 Socardenne Milo gescheiden door amper een half punt. Spanning gegarandeerd tijdens de twee races van 210 minuten!
  • St. Paul
Het einde van een kampioenschap is altijd een bijzonder moment. Na de laatste wedstrijd worden immers de titels uitgedeeld. Alle inspanningen van een volledig seizoen kunnen dus beloond worden… of helaas voor niets geweest zijn. In het geval van de finale van de VW Fun Cup powered by Hankook komen tijdens het weekend van 13 en 14 november zelfs twee competities tot hun einde. Het traditionele kampioenschap natuurlijk, gebaseerd op de zeven races van de campagne 2021, maar ook het fameuze ‘Super Season’, dat  tevens rekening houdt met de drie meetings tijdens het Covid-jaar 2020, waarin geen titels werden uitgereikt.
 
Als decor voor die grote finale krijgen de deelnemers aan de VW Fun Cup powered by Hankook een nieuw speelterrein voorgeschoteld: het Circuit de Lédenon. Het Franse circuit, gelegen in de buurt van Nîmes, is een levensgrote uitdaging met zijn vele hoogteverschillen, maar ook door verschillende ‘blinde’ bochten. Met zijn 3,156 kilometer zal de omloop aan de Middellandse Zee de rijders tweemaal 210 minuten de tijd van hun leven bezorgen. Tot tweemaal toe worden er punten uitgereikt voor het kampioenschap.
 
Milo Socardenne - VW Fun Cup
Milo Socardenne - VW Fun Cup
Het duel voor de algemene titel van 2021 oogt veelbelovend. Enerzijds vinden we de #477 DRM Autographe Cup terug, eens te meer bestuurd door Sébastien Kluyskens, Maxime Soulet en Cédric Bollen. Het trio is zo goed als zeker van de titel in het Super Season, maar mikt op de dubbel door ook het kampioenschap van 2021 op hun naam te schrijven. De #280 Socardenne Milo is de uitdager en kan rekenen op Kevin Caprasse en Lorenzo Donniacuo. Het duo wordt versterkt door de Fransman Maxime Robin, die dit jaar onder meer aan de start stond van de 24 Uur van Le Mans in LMP2. De man uit de Sarthe heeft daarnaast heel wat ervaring in de VW Fun Cup.
 
Achter die twee teams, die door amper een half punt gescheiden worden, blijft de strijd open voor de derde plek in het kampioenschap. De #404 Milo Graficko van Timo Van Impe en Matteo Raspatelli, bijgestaan door de Fransman Nicolas Perez, heeft de beste papieren, met daarachter de #2 DRM Autographe Fun (Stéphane Lémeret-Ulysse De Pauw), de #480 Milo Tourneur (Simon Tourneur-Guillaume Mondron-Gilles Verleyen) en de #426 AP by Acome (Pierre Piron-Gilles Piron-Martin Leburton), die moet achtervolgen.
 
Fun: blijft Milo Graficko ongenaakbaar?
 
Acome Racing by AP - VW Fun Cup
Acome Racing by AP - VW Fun Cup
Dankzij een nieuwe zege in de categorie in Zolder en daarbovenop de pech van de directe tegenstanders, heeft de #404 Milo Graficko in Lédenon een stevige voorsprong in de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun). Maar opgepast: Timo Van Impe, Matteo Raspatelli en Nicolas Perez, een vaste waarde in de Franse competitie, zijn nog niet zeker van de kroon! Met aan het stuur een te duchten duo dat bestaat uit Stéphane Lémeret en Ulysse De Pauw op de #2 DRM Autographe Fun, wil het Brusselse team tot het bittere einde zijn kansen verdedigen, vooral na de tegenslagen op l’Anneau du Rhin en Circuit Zolder. De #278 Acome Racing by AP (Manu Nava-David Doutrepont-Anthony Rosa), winnaar van het Franco Fun Festival, zou weleens de rol van scheidsrechter kunnen spelen.
 
Binnen de Fun-klasse loont het de moeite om de race in de race van de Pure-divisie op te volgen (voor rijders die voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring hebben). De #404 Milo Graficko is nu al kampioen in Pure, maar de #422 Michaël Mazuin Sport (Michaël Mazuin vormt een team met zijn kinderen Camille en Louis) wil het seizoen op een hoogtepunt beëindigen en zo zijn tweede plek behouden ten opzichte van de #281 AC Motorsport (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Christophe Marthoz). Mathematisch kunnen de #290 Herock by Comtoyou Racing (Laurent van Laere-Enzo Ferrari-Benjamin De Cock) en de #199 DRM Materne Credeco (Philippe Denis-Quentin Denis-Jean-Luc Heymans-Martin Businaro) eveneens dromen van de bronzen medaille in het klassement.
 
De Vintage en de Biplaces in de wedstrijd
 
Drie VW Fun Cup Vintage (de Evo1 dus) maken de verplaatsing naar het Circuit de Lédenon, met de #46 VFC – Rêves Passions (Simon Duterme-Mathieu Simone), de #174 VFC – 4 Race (Éric de Hoe-Julien Petitpas) en de Biplace #333 VFC – Les As du Bâtiment (Eric de Hoe-Didier Lecloux-Amaury Lainé).
 
Vier andere Biplace-wagens zijn van de partij in de Gard, maar gezien hun Evo3-specificatie komen vooral zij in aanmerking voor de zege in de categorie. De #342 Milo Monster Trendy viert een nieuwe titel met een team dat bestaat uit Christophe Nivarlet, Kevin Balthazar en Pascal Amand. De andere zegekandidaten zijn de #355 Publincentive (Olivier Baudet-Jean-Michel Mahy-Lyssia Baudet), de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou Racing (Norbert Camara-Marc-Olivier Van Oppens-Geoffrey Bara-Frédéric Taquet) en de #377 Michaël Mazuin Sport (met Jacques Pierard als wegkapitein).  

Zaterdag vindt de kwalificatiesessie plaats van 14.05 tot 16.35 uur. Op zondag wordt het startschot van de eerste confrontatie van 210 minuten gegeven om 9 uur, het tweede dan weer om 14 uur.

VW Fun Cup

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 10 november 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons