van der Horst

Les Coupes de Mettet: Pedro Bonnet krijgt het gezelschap van Fred Bouvy in BMW Clubsport Trophy

24H Zolder: De nacht valt over Zolder
Komend weekend wordt in het kader van Les Coupes de Mettet het vierde raceweekend van de BMW Clubsport Trophy verreden in Mettet en de vijfde en zesde manche. De format is identiek als in Dijon met twee manches van 120 minuten, verdeeld over zaterdag en zondag. In de tussenstand leidt Testdriver.be de debatten nadat het duo Donniacuo / Lambregs het commando overnam van Pedro Bonnet die als leider terug kwam uit het Franse Dijon. De strijd voor het kampioenschap is nog volledig open met Testdriver dat 3 punten voorsprong telt op JJ Motorsport met Pedro Bonnet die reeds eerder het stuur deelde met Mattot en Werckx. Guido Werckx die reeds drie races samen met Bonnet de BMW deelde, is er ditmaal niet bij en wordt eenmalig vervangen door niemand minder dan Fred Bouvy. Titelpretendent Pedro Bonnet is uiteraard in de wolken met de komst van Fred ‘raket’ Bouvy.
  • St. Paul
Pedro Bonnet na de 24HZolder
Pedro Bonnet na de 24HZolder
Pedro Bonnet: “Voor mij is dit het eerste seizoen op circuit na mijn rallycross carrière. Het verschil tussen beide disciplines is gigantisch en daarom reken ik steeds op de ervaring van Guino Kenis die me begeleid. Het feit dat ik nu reeds in de running ben voor de titel stemt me tevreden. Ervaring opdoen is een must en daarom heb ik ook deel genomen aan de 24 Hours of Zolder met de BMW Clubsport van JJ Motorsport. En met een schitterende podiumplaats als resultaat. Het rijden in ploeg, het vergelijken van data en lange wedstrijden waren vreemd voor mij en niet te vergelijken met rallycross. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik ditmaal de wagen kan delen met een boegbeeld als Bouvy die me alleen maar extra ervaring kan bijbrengen. Ik zie het voor mezelf opnieuw als een stap voorwaarts. Ik hoop dan ook dat we samen de beide races tot een goed einde kunnen brengen en dat ik zodoende mijn titelkansen gaaf kan houden”.

Voor de eerste maal in de geschiedenis van de BMW Clubsport Trophy rijden de negen ingeschreven wagens gescheiden van de BGDC. Een goed initiatief gezien er in Mettet veel punten kunnen gewonnen of verloren worden. Ze hoeven dus geen rekening te houden met wagens uit een ander kampioenschap die een onderlinge strijd tussen de Clubsport-BMW's zouden kunnen bemoeilijken. Negen wagens betekent 18 punten voor de winnaar, 16 voor de tweede, 14 voor de derde om tenslotte af te zwakken tot nog 2 punten voor de laatste. Daarbij krijgen de eerste drie nog respectievelijk 3, 2 en 1 punt bonus. En dat allemaal maal 2 gezien er twee races zijn. Mettet wordt dus een zeer belangrijke wedstrijd waarbij bepaalde teams die reeds pech kenden en inhaalbeweging kunnen doen. 

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op dinsdag 10 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Heures de Mettet.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons