van der Horst

Lexus RC F GT3 debuteert mogelijk dit jaar in Blancpain GT

Lexus RC F GT3
Lexus RC F GT3
In een gesprek met Autosport.be gaf Lorenz Frey al aan dat men heel graag een GT3-versie van de Jaguar F-Type op de markt wil brengen, maar dat het project voorlopig in de koelkast is beland. De teamchef van Emil Frey Racing gaf aan dat zijn troepen evenwel ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Lexus RC F GT3 en dat men volgend jaar mikt op een volledig seizoen in Blancpain GT Series Endurance Cup en Sprint Cup met de Japanner.
"Het doel is zonder twijfel om volgend jaar zowel de Endurance als de Sprint Cup af te werken met de Lexus. Dat is waarom we bereid zijn om ook dit seizoen al een aantal Blancpain-races af te werken", lichtte Lorenz Frey toe aan Autosport.be.

Lexus RC F GT3
Lexus RC F GT3
"We zijn nog niet zeker wanneer (de wagen zal debuteren in Blancpain GT n.v.d.r.). Het zal afhangen van de snelheid van de bolide en het niveau dat we halfweg dit seizoen behalen. De nieuwe wagen zal zeer laat arriveren, net voor het begin van het seizoen. Voor ons zal het dus een kwestie zijn van te leren en de nieuwe Lexus te ontwikkelen. We hopen dat we klaar zullen zijn voor enkele Endurance en Sprint-wedstrijden later dit jaar."

Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Naar verluidt heeft de Lexus nog niet alle Balance of Performance testen afgewerkt die SRO vereist alvorens een wagen kan deelnemen in de Blancpain GT Series. Er is echter een nieuwe BoP-test gepland halfweg juli, net voor de 24 Hours of Spa, welke de Lexus de nodige stempels kan bezorgen om te kunnen deelnemen in de tweede jaarhelft.

Foto's: Lexus & VLN press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Series op woensdag 15 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testday Paul Ricard.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons