van der Horst

Loïc Duval en René Rast versterken Audi Sport-troepen in DTM

Loïc Duval en René Rast
Loïc Duval en René Rast
Na BMW Motorsport heeft nu ook Audi Sport zijn sextet bekend gemaakt dat de Audi-kleuren in het volgende DTM-seizoen zal verdedigen. Mattias Ekström, Jamie Geen, Nico Müller en Mike Rockenfeller blijven aan boord bij het merk met de vier ringen waar zij het gezelschap krijgen van nieuwkomers René Rast en Loïc Duval.
Met Duitser René Rast en Fransman Loïc Duval opteert Audi Sport ten dele voor nieuw bloed in de DTM-rangen, liever dan te mikken op continuïteit door opnieuw in zee te gaan met Miguel Molina of Adrien Tambay. Timo Scheider werd nog voor het einde van afgelopen seizoen voor bewezen diensten bedankt terwijl Edoardo Mortara volgend seizoen bij concurrent Mercedes aan de slag gaat.

Rene Rast is reeds sinds 2011 voor Audi actief en wierp zich inmiddels zowel aan het stuur van de Audi R8 LMS als de Audi R18 e-tron op als een topper. De in Oostenrijk levende Duitser werkte afgelopen jaar reeds drie DTM-meetings af als vervanger voor de gekwetste Adrien Tambay in Zandvoort en voor Mattias Ekström, ter gelegenheid van de Hockenheim-finale toen de Zweed in het WK Rallycross actief was. Dat Rast in Hockenheim acht punten wist te scoren zal wellicht hebben bijgedragen tot diens nominatie.

Ook Loïc Duval maakt al sinds 2012 deel uit van de Audi-meubelen. De voorbije vijf jaar racete de in Zwitserland wonende Fransman voor Audi in het WEC en won onder meer de 24H van Le Mans in 2013 en recent met teammaats Jarvis en di Grassi ook de WEC-afsluiter in Bahrein. Duval die ook op Formule E- en Japans Super GT-ervaring kan bogen nam eerder deze maand deel aan de Young Driver Test in Jerez de la Frontera.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 12 december 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons