van der Horst

Londen: Alex Lynn pakt tweede pole in zijn carrière

Alex Lynn - Mahindra Racing
Alex Lynn - Mahindra Racing
Na een kwalificatiesessie op een opdrogende baan in en rond de ExCel Arena mag Alex Lynn vanop de pole starten voor de eerste van twee London E-Prix's. De Mahindra-piloot kon zich vanuit groep 4 kwalificeren voor een ticket in de Superpole en besloot die sessie met zijn tweede pole ooit in de Formule E. De Britten mogen dus hopen op een zege, mede dankzij de tweede tijd van Jake Dennis (BMW). Stoffel Vandoorne (Mercedes) staat een hevige strijd te wachten vanaf de de veertiende plaats op de startgrid.
  • Dreamdrive
Dat de baan opdroogde, was duidelijk te merken in de kwalificaties. De eerste groep, met de top 6 uit het kampioenschap, bevindt zich immers in de achterste gelederen van de grid, waarbij Edoardo Mortara (Venturi) de best geplaatste piloot is op een zestiende startplek, met in zijn kielzog António Félix da Costa (DS Techeetah) en Sam Bird (Jaguar). Robin Frijns (Envision Virgin) en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) zullen zelfs pas als 22ste en 23ste starten. Ook voor Vandoorne werd het een mindere sessie. De Rumbekenaar mocht net als in New York zijn ronde opnieuw afleggen nadat Maximilian Günther (BMW) was gecrasht, maar gezien de mindere ervaring met de piste na zijn crash deze ochtend kwam hij niet verder dan een veertiende plaats.

Vooraan werd het een speciale uitgave van de Superpole. Norman Nato (Venturi) mocht de spits afbijten, maar werd al snel op zijn plaats gezet door Sérgio Sette Câmara (Dragon/Penske Autosport). Dankzij een snelle laatste sector kon Sébastien Buemi (Nissan) vervolgens naar de voorlopige pole doorstoten, maar zijn rondetijd hield niet stand tegen Jake Dennis en Alex Lynn. Alleen André Lotterer (Porsche) leek nog de pole af te snoepen van de Brit, maar hij kwam uiteindelijk niet verder dan de vijfde plaats. Lynn pakt zo zijn eerste pole sinds zijn debuut in New York, 37 races geleden, en is het tevens de eerste pole van het seizoen voor Mahindra.

Foto:s Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons