van der Horst

Londen: En daar is Stoffel Vandoorne!

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Na de vele problemen die Stoffel Vandoorne (Mercedes) kende sinds zijn podium in Valencia, geraakte de Rumbekenaar vandaag voor het eerst sinds eind april in de Superpole. Daar zette Vandoorne de puntjes op de i en reed resoluut naar de pole. Onze landgenoot zal de eerste startrij delen met Oliver Rowland (Nissan), terwijl teamgenoot Nyck de Vries ook een goeie kwalificatie afwerkte en de titelpretendenten nu bedreigt met een vierde plaats.
  • STX Motorhomes
Het was een speciale kwalificatiesessie met bijzonder veel twijfels over eventuele regenbuien. Hierdoor kregen we diverse strategieën voorgeschoteld, zoals Nick Cassidy (Envision Virgin) die vrij snel voor zijn snelle ronde ging, maar met een achttiende plek niet het resultaat kreeg dat hij verwachtte. Ook bij de eerste groep was de spanning om te snijden en het was de Vries die een goeie tijd op de tabellen zette en zelfs net tot de Superpole geraakte, terwijl titelconcurrenten Edoardo Mortara (Venturi), Sam Bird (Jaguar), António Félix da Costa en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) straks pas vanaf plaatsen 20 tot en met 23 zullen starten, terwijl Jake Dennis (BMW) nog als zeventiende geklasseerd werd. Ook Stoffel Vandoorne verbaasde om zich uiteindelijk als derde te kwalificeren en zo voor het eerst sinds Valencia weer in de Superpole te geraken.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
De Vries mocht de debatten openen en hield al zeker Maximilian Günther (BMW) achter zich. Rowland was wel te snel voor de Nederlander, maar dan kwam Vandoorne. De Rumbekenaar reed een perfecte eerste sector en hoewel zijn twee andere sectoren minder waren, nam hij toch de pole over met 41 honderste van een seconde bonus op Rowland. Daarna was het afwachten wat Mitch Evans (Jaguar) en Alex Lynn (Mahindra) in petto hadden, maar zij kwamen niet verder dan een respectievelijk vijfde en derde plaats. Mits een goed resultaat kan Vandoorne zich weer in de titelrace knokken, maar wie de beste papieren heeft om als leider te vertrekken uit Londen, is de Vries. Of dat wel degelijk zal gebeuren, zullen we zien vanaf 15 uur.

Foto: Formula E - Mercedes EQ Formula E TeamDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 25 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 2.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons