van der Horst

Londen: Jean-Éric Vergne bovenaan in eerste vrije training

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Met een jaar vertraging kan de Formule E eindelijk zijn race afwerken in en rond de Londense ExCel Arena en het was Jean-Éric Vergne die de eerste vrije training als snelste afsloot. De Fransman zette in de laatste twee minuten de toptijd neer en bleef met zijn DS Techeetah overigens vier heren voor die binnen een tiende van een seconde eindigden.
De heren kregen een voorsmaakje van het zeer technische circuit aan de ExCel Arena in een rustige sessie waar niets noemenswaardig gebeurde. Het werd uiteindelijk nog een interessante eindfase om te zien wie als snelste eindigde. Die eer ging naar Vergne, maar het verschil met Robin Frijns (Envision Virgin) die als tweede eindigde was enorm klein, namelijk vier duizendsten van een seconde. Dat terwijl Sam Bird (Jaguar), António Félix da Costa (DS Techeetah) en Mitch Evans (Jaguar) zelfs binnen een tiende van een seconde eindigden op de Fransman.

Voor Stoffel Vandoorne was het een degelijke eerste kennismaking met het Londense tracé, hij eindigde op een zevende plek op net geen twee tienden van Vergne. Al kan dit morgen allemaal terug veranderen, want er wordt gevreesd dat er regen op komst is naar de Britse hoofdstad. Tijdens een interview met DS Techeetah-baas Mark Preston na de training bleek dat deze toch wat schrik heeft in de overgang van het buiten- naar het binnengedeelte ven het circuit met natte rubbers. Of het wel degelijk zal regenen en we een aantal verrassingen mogen verwachten, zullen we morgen weten, wanneer de tweede vrije training om 10 uur op gang getrapt wordt.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 23 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons