van der Horst

Londen: Sébastien Buemi en Oliver Rowland gediskwalificeerd na eerste race

Sébastien Buemi - Nissan e.dams
Sébastien Buemi - Nissan e.dams
Eindelijk nog eens een top 5-plaats voor Sébastien Buemi, zal de Zwitser zelf gedacht hebben. Na de race kon de Nissan e.Dams-piloot helaas wel zijn geluk snel weer opbergen, want zowel hijzelf als Oliver Rowland werden na de race gediskwalificeerd vanwege het overschrijden van de 47 Kwh energie die voorgeschreven werd. Hiervan kan onder meer Stoffel Vandoorne profiteren. De Rumbekenaar schuift een plaatsje op, met de nodige punten die eraan verbonden zijn.
  • St. Paul
Voor dit weekend mochten alle wagens maar 48 Kwh hebben in plaats van de gebruikelijke 52 Kwh. Daarnaast werd er ook nog eens een Kwh afgenomen vanwege de full course yellow vanwege de gestrande wagen van Alexander Sims. Daar liep het fout bij Nissan e.Dams, omwille van een foute calibratie bij de nieuwe energiewaarden. Aangezien Buemi als vierde eindigde, is dat goed nieuws voor Vandoorne, die een plaatsje opschuift naar de zevende positie, maar tegelijk nadeel ondervindt van dat goede nieuws. Met de extra punten schuift onze landgenoot in de tussenstand op naar de twaalfde plaats. Hij zal dus moeten deelnemen in de tweede groep tijdens de kwalificaties.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 25 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons