van der Horst

Losail: Norbert Michelisz domineert tweede oefensessie

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Norbert Michelisz lijkt tot dusver overduidelijk een streepje voor te hebben in Qatar, decor voor de ultieme confrontatie om de WTCC-rijderstitel. Reeds sessiesnelste in de eerste oefengalop, ging de Hongaar in de tweede vrije sessie door op zijn elan. Met zijn chrono van 1:59.739" deed hij hierin niet alleen 0.702" beter dan naaste achtervolger en Honda-stalgenoot Esteban Guerrieri maar dook hij ook nipt onder het kwalificatierecord dat Mehdi Bennani vorig jaar op de klokken zette. En dat op een baan die vanwege het zand nog lang geen optimale grip bood. De Volvo-boys blijven voorlopig het antwoord schuldig. Nick Catsburg klokte de derde tijd, zij het op negen tienden van Michelisz' besttijd terwijl Thed Björk,vierde, na het afvlaggen een dikke seconde bij zijn rivaal in het krijt stond.
Rob Huff sloot af met een vijfde tijd voor Tom Chilton, laatstgenoemde miste de eerste sessie nadat hij al meteen een bandenstapel had geraakt en daarbij diens Citroën C-Elsée ietwat had bijgetekend.
Een zelfde lot wachtte Yann Ehrlacher (Lada Vesta) in FP2. De neef van Yvan Muller werd aangereden door Zsolt Szabo toen die zelf diende uit te wijken voor een eerder onbezonnen maneuver van Zengo Motorsport-teamgenoot Daniel Nagy. Een incident waardoor de sessie al dadelijk een tijdje diende geneutraliseerd.

Uitslag tweede oefensessie:

1.Michelisz Honda 1:59.739"
2.Guerrieri Honda +0.702
3.Catsburg Volvo +0.950
4.Björk Volvo +1.154
5.Huff Citroën +1.492
6.Chilton Citroën +2.536
7.Michigami Honda +2.773
8.Bennani Citroën +2.875
9.Ehrlacher Lada +3.119
10.Filippi Citroën +3.210...

Foto: FIA WTCCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 1 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Losail.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons