van der Horst

Losail: Tom Chilton wint gesmaakt openingsrace-duel van Mehdi Bennani

Tom Chilton - Sebastien Loeb Racing
Tom Chilton - Sebastien Loeb Racing
Tom Chilton reed vrijdagavond in de openingsrace "de race van zijn leven". Vertrokken vanuit vijfde stelling hees de Brit zich achtereenvolgens voorbij Richard, Filippi en Gleason om halfweg de wedstrijd aan te sluiten bij de inmiddels ontsnapte Mehdi Bennani. Het duel van een zelden geziene intensiteit tussen beide Sebastien Loeb Racing-rijders én titelkandidaten voor de WTCC Trophy mondde na verschillende deur-aan-deur-contacten uit in een zege van de Brit. Kevin Gleason hield in tegenstelling tot Kris Richard mooi stand vooraan en werd hiervoor beloond met de laagste podiumtrede. John Filippi wist kampioenschapsleider Thed Björk achter zich te houden, de Zweed scoort met zijn vijfde stek 10 punten en loopt acht punten verder uit op Norbert Michelisz. De Honda-rijder kon geen vuist maken en strandde op de negende plaats.
Tom Chilton - SLR Citroën C-Elysée
Tom Chilton - SLR Citroën C-Elysée
Polesitter Gleason mocht precies één ronde van de leiding proeven vooraleer eerst door Bennani en wat later ook door Chilton, zelf inmiddels aan Filippi voorbij, te worden voorbijgegaan. De Fransman bleek voor één keer geen vogel voor de kat, de SLR-rijder hield knap Thed Björk af en zou mooi als vierde eindigen. Björk zelf wist zich met Volvo-teammaat Yvan Muller achter zich prima afgeschermd van mogelijke aanvallen van een opzittende Rob Huff. Wat de Brit ook probeerde, aan de viervoudige wereldkampioen kwam ie niet voorbij. Ook Volvo-rijder Nick Catsburg, achtste aan de meet,  kweet zich prima van zijn taak door Norbert Michelisz achter zich te houden.
De Hongaar bleek niet niet bij machte een aanval op te zetten en liet het stalgenoot Esteban Guerrieri dan maar proberen. Teveel neerwaartse druk verliezend onder de achtvleugel van Catsburgs Volvo, zou die uiteindelijk Michelisz opnieuw voorlaten. Laatsgenoemde kijkt nu tegen een achterstand van 16,5 punten aan en moet in de hoofdrace al op een klein mirakel rekenen, wil hij alsnog tot kampioen gekroond worden.

In de strijd om de WTCC Trophy wipt Tom Chilton over Mehdi Bennani, de Brit telt voor aanvang van de ultieme conffrontatie anderhalf punt meer dan de Marokkaan.

Uitslag Openingsrace:

 1 Tom Chilton in 10 ronden
 2  Mehdi Bennani  + 2.175 
 3  Kevin Gleason +6.178 
 4  John Filippi +7.054 
 5  Thed Bjork +7.571
 6  Yvan Muller  +7.945 
 7  Rob Huff  +8.577 
 8  Nicky Catsburg +9.248
 9  Norbert Michelisz +9.537 
 10 Esteban Guerrieri +10.304 
 11 Tom Coronel +12.587 
 12 Kris Richard +12.995
 13 Yann Ehrlacher +13.857
 14 Ryo Michigami +14.924 
 15 Daniel Nagy +22.050
 16 Zsolt David Szabo +27.132 

Foto: FIA WTCCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 1 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Losail.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons