van der Horst

Losail: Viervoudig wereldkampioen Yvan Muller versterkt Volvo Polestar-troepen

Yvan Muller
Yvan Muller
Volvo Polestar Cyan Racing laat niets aan het toeval over om het WTCC-laken in Qatar naar zich toe te trekken en naast ontelbare Scandinavische titels ook één, liefst twee wereldtitels op het rijke palmares bij te schrijven. De sportieve poot van de Zweeds-Chinese constructeur meldde daags voor de meeting op het Losail International Circuit dat meervoudig wereldkampioen Yvan Muller het stuur van Nestor Girolami's Volvo S60 overneemt.
  • Shopa
 
Yvan Muller
Yvan Muller
Yvan Muller maakt hiermee een eenmalige comeback nadat hij eind vorig seizoen de helm aan de haak hing en als senior advisor en ontwikkelingsrijder bij Polestar Cyan Racing aan de slag ging. Nestor Girolami maakt daartoe plaats voor de ervaren Fransman voor wie  de omloop ten Noorden van Doha geen geheimen kent.

"Ik ben ben blij nog eens te kunnen racen na het hele seizoen mee aan de Polestar-kar te hebben getrokken, met momenteel de leiding in zowel het rijders- als merkenklassmeent als gevolg" aldus Muller. "Uiteraard is het de bedoeling Thed Björk te flankeren in zijn gooi naar de wereldtitel en Polestar Cyan Racing de kroon in het teamkampioenschap te bezorgen. Het wordt lastig maar ik ben er van overtuigd dat we alles in huis hebben om ons doel te bereiken".

Thed Björk
Thed Björk
Argentijn Girolami die geen vinger in de titelpap meer heeft, zal zich van zijn kant focussen op het ontwikkelingsprogramma met het oog op volgend jaar. “Néstor leverde prima werk dit seizoen, maar om onze kansen in de seizoenfinale te optimaliseren opteerden we voor de meest ervaren en succesrijke WTCC-piloot. Yvan Muller's inbreng dit jaar was van onschatbare waarde en we kijken er naar uit hem opnieuw achter het stuur aan het werk te zien, hij is een grote troef in onze gooi naar een dubbele wereldtitel" aldus Polestar Motorsport-baas Alexander Murdzevski Schedvin.
Norbert Michelisz is een verwittigd man. Waar Björk bovendien kan rekenen op bijstand van Nick Catsburg, kan de Hongaar kan voor deze ultieme confrontatie wellicht enkel  rekenen op de steun van Esteban Guerrieri. Ook Gabriele Tarquini had, als tegengewicht, in dit plaatje niet misstaan. Fingers crossed voor een sportief verloop van deze laatste WTCC-afspraak.


Foto's: Hans van Onsem & FIA WTCCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 29 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Losail.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons