van der Horst

Lucas di Grassi wint eerste e.Prix van Parijs

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Lucas di Grassi (Abt Schaeffler Audi Sport) was heer en meester in de straten van Parijs, de Braziliaan startte uitstekend en verschalkte bij de start de van op de pole vertrokken Sam Bird (DS Virgin Racing) om alzo de leiding van de race over te nemen. Di Grassi werd niet meer bedreigd en won de e.Prix van Parijs die afgevlagd werd onder safety car procedure na een sortie van Quing Hua Ma (Team Aguri). Voor Jérôme d'Ambrosio (Dragon Racing) werd het een race om snel te vergeten, als elfde gestart verloor hij al snel twee plaatsen. De Belg won in de race nog twee posities terug om alzo te eindigen op dezelfde positie als hij was gestart.
Start ePrix Parijs
Start ePrix Parijs
Voor di Grassi is het al zijn derde zege van het seizoen en hij vergroot zijn voorsprong in de puntenstand tot 11 punten op Sébastien Buemi (Renault e.Dams), die derde werd in Parijs. Jean-Eric Vergne (DS Virgin Racing) finishte als tweede, zijn beste resultaat ooit in een e.Prix. Buemi, als achtste gestart, reed alweer een mooie inhaalrace en pakte dus de laatste podiumplaats. De Fransen Nicolas Prost (Renault e.Dams) en Stéphane Sarrazin (Venturi) maakten de top vijf vol.

e.Prix Parijs
e.Prix Parijs
Sam Bird was de grote verliezer van de race, de Brit verloor bij de start de leiding aan di Grassi, streed daarna bijna heel de race met zijn ploegmaat Vergne voor de tweede plaats om alsnog bij het slot van de race een bocht te missen waarbij hij afzakte naar de zesde plaats. Robin Frijns (Andretti) kwam als zevende over de lijn, daarachter maakten Antonio Félix da Costa (Team Aguri), Bruno Senna (Mahindra) en Daniel Abt (Abt Schaeffler Audi Sport) de top tien vol.

Foto's: FIA Formula E


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 23 april 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons