van der Horst

Ma Qing Hua maakt WTCC-comeback in Macau

Ma Qing Hua - Citroën C-Elysée
Ma Qing Hua - Citroën C-Elysée
Ma Qing Hua maakt een eenmalige come back half november in Macau, wanneer het WTCC-veld er de op één na laatste meeting van het seizoen afwerkt. Ma die twee overwinningen in de serie op zijn conto heeft staan vindt voor de roemruchte stratenrace onderdak bij het Sebastien Loeb Racing-team voor hetwelk hij reeds in 2015 een volledig seizoen afwerkte.
  • Prospeed Competition
Ma Qing Hua - Citroën Racing
Ma Qing Hua - Citroën Racing
Het team van de meervoudige wereldkampioen rally zet in Macau van 16 tot 19 september maar liefst vier Citroën C-Elysée's in. Naast vaste waarden Mehdi Bennani, Tom Chilton en John Filippi vervoegt dus ook Ma Qing Hua er de Franse équipe.

Ma maakte in 2014 furore door bij zijn debuut op de Moscow Raceway meteen naar de zege te snellen. Een jaar later won hij ook in Vila Real maar moest hij het in het kampioenschap met een vierde stek weliswaar afleggen tegen José-Maria Lopez, Yvan Muller en Sebastien Loeb zelf.

Hoewel het reeds van november 2015 is geleden dat hij nog een WTCC-stuur in handen had, ziet de Chinees zijn deelname in Macau wel zitten. "Stratenomlopen vormen geen probleem voor mij, tenslotte won ik ook in Vila Real.  Macau is daarenboven een legendarische plek. Het zal vanzelfsprekend wel even duren vooraleer ik het juiste ritme weervind maar dat loopt wel los, ik heb nog steeds de feeling van de wagen.

Het gaat er erg close aan toe tussen Volvo en Honda maar ook Citroën doet vooraan nog mee. Ik werkte eerder samen met SLR, zij hebben veel ervaring met deze wagen en het spreekt voor zich dat ik maar wat graag opnieuw een volledig WTCC-seizoen zou willen betwisten" aldus Ma die zich in de regio als ambassadeur voor de motorsport opwerpt.

Foto's: Hans van Onsem & FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 24 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons