van der Horst

Macau: Gianni Morbidelli (WestCoast-Honda) topt tweede oefensessie

Gianni Morbidelli: scheidsrechter in titelstrijd?
Gianni Morbidelli: scheidsrechter in titelstrijd?
WestCoast Racing kon dit weekend in Macau wel eens een belangrijke rol in de strijd om de TCR International Series-titel gaan spelen. Nadat Tiago Monteiro gisteren in de eerste oefensessie de snelste tijd postte, deed diens WestCoast-teammaat Gianni Morbidelli het de Portugees vandaag na in de tweede oefenrit. Morbidelli die zich vragen stelde bij het grote verschil in rondetijden tussen de toppers en de rest van het veld, toonde zich nagenoeg een halve seconde sneller dan het kwartet titelkandidaten.
  • Oeste Kart
Titelkandidaten houden elkaar gezelschap
Titelkandidaten houden elkaar gezelschap
Honda presteert niet onverwacht sterk in Macau, en dit op een ogenblik waarop  het Zweedse WestCoast Racing zijn plannen voor 2017 ontvouwde en daarin bekend  maakte volgend seizoen met een ander, later te onthullen merk in zee te zullen gaan. De Honda Civic's krijgen weliswaar een tweede leven in de nieuwe TCR Scandinavia Series waar WestCoast's partner Sportpromotion zich over de Japanse bolides zal ontfermen.

Van de vier titelkandidaten deed Pepe Oriola het het best met een tweede tijd voor Stefano Comini, Jean-Karl Vernay en puntenleider James Nash. Voor Craft-Bamboo-teamgenoten Nash en Oriola was het overigens even schrikken toen ze elkaar bij het aanremmen van de  beruchte Lisboa-bocht aantikten na een partijtje slipstreamen.

Tiago Monteiro kwam vandaag niet aan rijden toe; de snelste man op donderdag bleef aan de kant met een turbine-probleem. Sergey Afanasyev strandde reeds in zijn eerste ronde in de muur. De beide Alfa Romeo's Giulietta van Petr Fulin en Andrea Belicchi kenden turboproblemen.

 
Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil
Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil
Pepe Oriola (P2) toonde zich na afloop tevreden over de gang van zaken. "Het ging goed, afgezien van het probleem met de tragere wagens. Het is echt wel gevaarlijk, sommige rijders zijn bijna 30 seconden langzamer... Alle vier de titelkandidaten zijn aan elkaar gewaagd, alles blijft  mogelijk en je voelt de spanning stilaan stijgen".


 
Stefano Comini - Leopard Racing
Stefano Comini - Leopard Racing
Stefano Comini (P3) van zijn kant was niet helemaal tevreden met de set-up van zijn VW Golf. "Die is nog voor verbetering vatbaar. De Golf komt op de rechte einden ook topsnelheid tekort, reden waarom Jean-Karl (Vernay) en ikzelf ons de hele sessie focusten op het slipstreamwerk. Maar hét grote pijnpunt is ongetwijfeld de trage rondetijden van de lokale rijders...".

Morgenochtend om... 7u30 plaatselijke tijd komt de TCR-karavaan opnieuw in actie met de kwalificatiesessies.

Uitslag Tweede Oefensessie:

1 Gianni MORBIDELLI Honda Civic WestCoast Racing  in 2:33.495
2 Pepe ORIOLA ESP SEAT León Craft Bamboo Racing +0.482
3 Stefano COMINI Volkswagen Golf GTI  Leopard Racing Team +0.684
4 Jean Karl VERNAY Volkswagen Golf GTI  Leopard Racing Team +0.757
5 James NASH GBR SEAT León Craft Bamboo Racing +0.790
6 Dusan BORKOVIC SEAT León  B3 Racing Team +1.302
7 Matej HOMOLA SEAT León B3 Racing Team +1.496
8 Joshua Luke FILES Honda Civic Target Srl +1.516
9 Attila TASSI SEAT León  B3 Racing Team + 2.460
10 YAN Cheuk Wai Andy Volkswagen Golf GTI  Liqui Moly Team Engstler +3.018 
etc..

Foto's: TCR Intl.SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 18 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons