van der Horst

Macau: Daniel Ticktum verrassende winnaar van de GP F3

Daniel Ticktum - Motopark
Daniel Ticktum - Motopark
Daniel Ticktum (Motopark) is de onwaarschijnlijke winnaar geworden van de GP Macau F3. Op minder dan een ronde van het einde van de race lag de Brit nog in derde stelling maar een aanrijding tussen de koplopers Sergio Sette Câmara (Motopark) en Maximilian Günther (Theodore Racing by Prema) schonk hem alsnog de zege in de laatste meters van de wedstrijd.
  • De Swert Opticiens
Eriksson voor Ilott bij de start
Eriksson voor Ilott bij de start
Ilott startte van op de pole maar zag bij de start Joel Eriksson (Motopark) de kop van de race nemen. De wedstrijd werd al snel geneutraliseerd met een Full Course Yellow maar bij de herstart kwamen Eriksson en Ilott met elkaar in contact. Voor de Zweed was de race over terwijl Ilott de pits moest opzoeken. Sergio Sette Câmara (Motopark) kwam zo aan de leiding voor Maximilian Günther (Theodore Racing by Prema) en Ferdinand Habsburg (Carlin).

Günther kreeg problemen met de banden waardoor Habsburg hem voorbij kon en Lando Norris (Carlin) en Daniel Ticktum (Motopark) de aansluiting konden maken met de Duitser. Met een gewaagd manoeuvre in de Lisboa bocht wurmde Ticktum zich in een trek voorbij zijn twee tegenstanders en zette de achtervolging in op de leiders. Ook Sette Câmara kreeg ondertussen af te rekenen met overmatige slijtage van zijn banden en Habsburg zette dan ook alles op alles om hem voorbij te gaan. In de laatste ronde volgde een ultieme poging van Habsburg op Sette Câmara, maar daarbij gaan beide wagens de rails in. Ticktum krijgt de zege in de schoot geworpen, Norris wordt nog tweede en Ralf Aron (Van Amersfoort Racing) pakte de laatste podiumplaats. Habsburg kwam nog als vierde over de meet voor Günther, Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) en Sacha Fenestraz (Carlin).

Foto's: Macau GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 19 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons