van der Horst

Macau: Lando Norris favoriet voor GP F3

Lando Norris - Carlin
Lando Norris - Carlin
Slechts 22 rijders schreven zich dit jaar in voor de GP F3 van Macau die binnen een kleine maand plaatsvindt in de Aziatische stad. Weinig gekende namen ook op de inschrijvingslijst, op papier maakt Europees formule 3 kampioen Lando Norris (Carlin) het meeste kans om António Félix da Costa, winnaar vorig jaar, op te volgen.
Carlin zet niet minder dan vijf wagens in voor naast Norris tevens vaste rijders Jehan Daruvala en Ferdinand Habsburg alsook voor Formule Renault 2.0 kampioen Sacha Fenestraz en de Canadees Devlin DeFrancesco. Ook Motopark brengt vijf wagens mee, naast F3 vicekampioen Joël Eriksson zijn Dan Ticktum, Sergio Sette Camara, Tadasuke Makino en Marino Sato de piloten van het Duitse team. Prema Powerteam houdt het op vier bolides, maar kan rekenen op zijn vier rijders uit het FIA F3 European Championship Callum Ilott, Maximilian Günther, Mick Schumacher en Guan Yu Zhou. Het Nederlandse Van Amersfoort Racing delegeert enkel Ralf Aron en Pedro Piquet. Nog een opvallende deelnemer is de Spaanse belofte Alex Palou, die de enige rijder bij Drago Corse is.

Foto: FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 24 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons