van der Horst

Magny-Cours: Kevin Caprasse wint de Hankook Qualifying Trophy - Milo Racing op de eerste startrij

Kevin Caprasse
Kevin Caprasse
Milo Racing, regerend kampioen in de VW Fun Cup powered by Hankook en de pechvogels van de openingsmanche van het kampioenschap in Mettet, is de tweede meeting van het seizoen met een positieve noot begonnen. Kevin Caprasse (#149 Socardenne by Milo) was in Magny-Cours immers sneller dan zijn teamgenoot Lorenzo Donniacuo (#289)... al werden de posities bij de lottrekking na afloop omgewisseld.
Tijdens de Super Pole van de Kronos 8 Hours of Mettet werd hij nipt geklopt door Amaury Richard (#2 DRM Autographe), maar in Magny-Cours nam Kevin Caprasse zijn sportieve revanche. De man uit de Ardennen snelde naar een indrukwekkende 2:03.974 en was zo twee tienden van een seconde sneller dan zijn teamgenoot Lorenzo Donniacuo en drie tienden sneller dan Edouard Mondron, de vervanger van Richard in het kader van de Magny-Cours Cups in de Franse Nièvre.

Milo Racing - VW Fun Cup
Milo Racing - VW Fun Cup
En toch start Caprasse morgen niet vanuit pole positie. Bij een lottrekking kwamen beide wagens van Milo Racing per toeval op de eerste startrij terecht, maar met de #289 van Donniacuo, Logan Jadot en Tom Rensonnet voor de #149 van Caprasse, teambaas Christophe Nivarlet en Matteo Raspatelli. De achtervolging wordt aangevoerd door de #260 Big Mac Racing (Visnovsky-Gérard-Van Oppens), polesitter in de Fun-categorie, en de #269 Jac Motors (Detry-De Saeger-Incardona).

De regerende Pure-kampioenen (de #255 DZ Racing van Zeghouani-Ouassini-Vandormael-Dorkel) gaan van start op de veertiende plek en hebben zo de pole in hun klasse in handen. De pole positie in de Biplace-categorie was tot slot voor de #364 CG Racing van Corentin Gilson en Maxime Musin, een maand geleden nog tweede tijdens de Kronos 8 Hours of Mettet.

Na een spectaculaire openingswedstrijd, belooft de tweede manche van het kampioenschap in Magny-Cours minstens evenveel spektakel, en dat vanaf klokslag 14 uur!

De top 10 op de startgrid:
 1. #289 Socardenne by Milo (Donniacuo-Jadot-Rensonnet)
 2. #149 Socardenne by Milo (Caprasse-Nivarlet-Raspatelli)
 3. #260 Big Mac Racing (Visnovsky-Gérard-Van Oppens)
 4. #269 Jac Motors (Detry-De Saeger-Incardona)
 5. #2 DRM Autographe (E. Mondron-Reip-Smits)
 6. #426 Acome Racing (Leburton-Piron-Piron)
 7. #219 CG Racing (Lambert-Godefroid)
 8. #44 Jac Motors (Leenders-Jaspers-Bauthier)
 9. #291 Comtoyou Racing (Földesi-Dermont-Verleyen-Bustin)
 10. #277 Allure Team (Bollen-Kluyskens-Debrus)

De top 3 in Biplace:
 1. #364 CG Racing (Gilson-Musin)
 2. #360 CBRS (Fisette-Koning-Dupont)
 3. #365 Carpass LRE by DRM (Coppieters-Reynens-Reip-Smits-de Robiano-De Braekeleer) 


VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 19 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
 • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons