van der Horst

Mahindra Racing met Jérôme D'Ambrosio en Pascal Wehrlein richting seizoen vijf

Mahindra M5Electro
Mahindra M5Electro
Deze ochtend werd bij Mahindra Racing het rijdersduo voorgesteld dat dit seizoen de nieuwe Mahindra M5Electro zal besturen: onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio en de Duitser Pascal Wehrlein. Van D'Ambrosio was het al eerder geweten dat hij de overstap zou maken na vier seizoenen bij Dragon. Hiermee is de Etterbekenaar één van de vijf piloten die dit seizoen aan de start komt die elke race al gereden heeft. Officieel zullen er twee Belgen aan start van seizoen vijf komen, nadat gisteren Stoffel Vandoorne officieel bevestigd is bij HWA Racelabs. Daarnaast krijgt hij er met Pascal Wehrlein een ervaren teamgenoot bij.
Pascal Wehrlein en Jérôme D'Ambrosio
Pascal Wehrlein en Jérôme D'Ambrosio
Wehrlein kende een steile opmars nadat hij in 2015 DTM-kampioen werd en de overstap maakte naar de Formule 1. Hij was overigens nog maar de tweede rijder die dit kon realiseren naast Paul Di Resta. De Duitser werd in zijn eerste seizoen gestald bij Manor Racing - toevallig het ex-team van D'Ambrosio - en het seizoen daarna bij Sauber. Maar hij kon nooit echt bevestigen en haalde maar 6 punten in 40 Grote Prijzen. Dit jaar maakte hij zijn wederoptreden in de DTM, waar hij op een achtste plaats eindigde. Wehrlein lag ook in de running voor het zitje bij HWA - dat nu aan Vandoorne toebedeeld is - maar aangezien hij zijn contract ontbond als Mercedes fabriekspiloot, werd deze piste snel opgegeven. Aangezien de Formule 1 geen optie meer was, reikte Mahindra Racing de hand uit en zal de Duitser de kleuren verdedigen voor het Indische team. Vandaag worden beiden in actie verwacht tijdens de officiële testen in Valencia.

Naast de vaste piloten zal Nick Heidfeld, tot vorig seizoen vaste piloot, aan boord blijven in een adviseursrol en zal hij ook de taak als testrijder opnemen. Ook Sam Dejonghe - die overigens als eerste de M5Electro mocht tonen aan het publiek tijdens een demonstratierit in Groot-Brittannië - behoudt zijn contract bij het Indische team als simulatie- en ontwikkelingspiloot.

LEES OOK: Officieel: Stoffel Vandoorne naar Formule E met HWA (Mercedes)

Foto's: Mahindra RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 16 oktober 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons