van der Horst

Manor en DragonSpeed bevestigen LMP1-programma

Manor - Ginetta LMP1
Manor - Ginetta LMP1
De toekomst van het FIA World Endurance Championship en de 24 uren van Le Mans oogt weer iets beter nu twee teams hun plannen hebben bekendgemaakt om uit te komen in de LMP1-klasse. Zowel DragonSpeed als Manor wagen de sprong van LMP2 naar LMP1, nu de kansen op winst aanzienlijk zijn gestegen na het vertrek van Porsche. Eerder bevestigde het Russische SMP Racing al een LMP1-programma met twee Dallara's, terwijl ook een terugkeer van ByKolles Racing verwacht wordt.
DragonSpeed won dit jaar de titel in de European Le Mans Series met Memo Rojas en Leo Rousseleen in Oreca 07. Het Amerikaanse team zal een wagen inzetten voor Henrik Hedman en Ben Hanley. Het is nog niet duidelijk voor welk chassis (Oreca?) en motor Dragonspeed zal kiezen.

Ook Manor acht na twee seizoenen LMP2 de tijd rijp voor de volgende stap. Het team gaat daarvoor een samenwerking aan met de Chinese motorsportorganisatie TRS. Manor is het eerste team dat in zee gaat met Ginetta, waarvan de wagens worden uitgerust met een Mecachrome 3.4-liter V6 turbo krachtbron. Het is niet duidelijk of het team een of twee wagens zal inzetten. Teambaas John Booth liet aan Sportscar365 al weten dat het daarnaast actief blijft in LMP2 met minstens een Oreca 07.

Foto: Ginetta



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 2 november 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons