van der Horst

Marcel Fässler stopt met professioneel racen

Marcel Fässler
Marcel Fässler
Zwitser Marcel Fässler stopt met professioneel racen. Dat werd bekendgemaakt door Fässler's goede vriend Nico Müller (DTM en Formule E) vanochtend. Fässler heeft nu zelf ook een statement gegeven. Vele racers plaatsen nu afscheidsfoto's met de Zwitser op sociale media.
  • Skylimit Events
Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Tréluyer
Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Tréluyer
Marcel Fässler heeft heel wat overwinningen behaald in zijn carrière. Zo won hij de 24 Uur van Le Mans driemaal voor Audi in 2011, 2012 en 2014 met André Lotterer en Benoït Tréyuler. Dat trio won in 2012 ook het WEC-kampioenschap. 

De Zwitser heeft ook zes jaar DTM gereden in het begin van zijn carrière, waarvan vier jaar voor Mercedes en twee jaar voor Opel. In 2003 eindigde hij als derde in het kampioenschap. Na zijn DTM-periode, ging hij in 2006 aan de slag met GT-wagens. Zo werd hij dat jaar tweede tijdens de 24 Uur van Spa in een Phoenix Aston Martin DBR9 en won hij de race in 2007 met een Chevrolet Corvette C6.R van Phoenix Carsport.

Marcel Fässler
Marcel Fässler
In 2008 ging hij met Phoenix Carsport fulltime racen in het FIA GT Championship. Hij deelde een GT1-Corvette met Jean-Denis Délétraz. Ze werden zevende in het kampioenschap. Een jaar later huurde LMP1-team Sebah Fässler in voor het Le Mans Series-seizoen. Bovendien werden hij en Joël Camathias gekroond tot International GT Open overall en Super GT class-kampioenen in een Trottet-Ferrari F430.

Audi-fabrieksteam Joest huurde Fässler in 2010 in om de Audi R15 TDI plus te besturen tijdens drie races: 6 Uur van Spa, 24 Uur van Le Mans en Petit Le Mans. De rest van zijn Le Mans-carrière staat in de geschiedenisboeken geschreven. In 2016 voegde Marcel zich opnieuw bij Corvette Racing voor de Rolex 24 Hours of Daytona en won hij de GTLM-klasse in de #4 Chevrolet Corvette C7.R met reguliere rijders Oliver Gavin en Tommy Milner. In 2017 reed Fässler de 24 Uur van Spa met het Belgische WRT Team. Na dit seizoen stopt de Zwitser dus met professioneel racen.

Update 15u

Marcel Fässler heeft het nieuws zopas ook zelf bevestigd.
 

Foto: RIP, Georges De Coster, Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op woensdag 17 maart 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons