van der Horst

Mark Webber kondigt afscheid aan

Mark Webber
Mark Webber
Mark Webber maakte zopas bekend dat hij op het einde van dit seizoen afscheid neemt als actieve racepiloot. De Australiër, die eind augustus 40 werd, blijft wel bij zijn favoriete merk Porsche aan de slag als ambassadeur. Dat Webber stopt op een hoogtepunt is een understatement, daar hij de laatste drie WEC-manches op zijn naam schreef samen met Timo Bernhard en landgenoot Brendon Hartley.
Mark Webber - Red Bull
Mark Webber - Red Bull
Webber is tevens de regerende wereldkampioen in het FIA WEC, merkwaardig genoeg was het vorig jaar pas zijn eerste wereldtitel in de autosport, na ondermeer een F1-carrière die twaalf seizoenen en 217 Grand Prix's duurde. Met Red Bull behaalde hij indertijd zijn grootste successen, tot driemaal toe werd hij derde in de WK-stand, in zowel 2010, 2011 als 2013. De sympathieke Australiër keerde echter de F1-wereld moegetergd de rug toe om in 2014 mee aan de wieg te staan van het LMP1-project van Porsche. Met nog drie FIA WEC-manches te gaan, waarvan de eerste komend weekend in Japan, kan hij zijn totaal aantal van zeven zeges dus nog wat aandikken. Een overwinning in de 24 uren van Le Mans zal de Australiër nu wel niet aan zijn rijke palmares kunnen toevoegen.

Hartley, Webber en Bernhard zijn de WEC-kampioenen 2015
Hartley, Webber en Bernhard zijn de WEC-kampioenen 2015
"Ik ben aangekomen waar ik wou zijn, en dat is bij Porsche. Het is voor mij altijd het merk geweest waar ik het meest van houdt en dat het best bij mij past. Natuurlijk zal ik de snelheden, de downforce en de competitie missen maar ik wil stoppen op een hoogtepunt en ik kijk heel erg uit naar mijn nieuwe taken. Het zal een raar gevoel zijn om in Bahrein de laatste keer in een LMP1 te stappen maar ik ga vanaf nu gewoon genieten van elk moment dat ik in de auto zit."

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Fuji.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons