van der Horst

Maro Engel sluit het hoofdstuk DTM af

Maro Engel
Maro Engel
De 32-jarige Duitser neemt na één seizoen alweer afscheid van het DTM. Maro Engel kwam vorig jaar voor Mercedes uit in het Duitse toerwagenkampioenschap en won een race in het Russische Moskou. De piloot geeft voor 2018 echter de voorkeur aan zijn zitje in het Formule E-kampioenschap bij Venturi en aan zijn GT-programma voor Mercedes.
  • LTF
Maro Engel
Maro Engel
De Duitser, met 60 races in het DTM achter zijn naam, was van 2008 tot 2011 al eerder in het DTM actief en keerde in 2017 terug naar dit kampioenschap om een aantal zaken recht te zetten. “Na mijn eerste periode in het DTM had ik nog een rekening openstaan”, vertelt Maro Engel. “Deze heb ik vorig jaar gelukkig kunnen aflossen met mijn overwinning in Moskou. Daarvoor ben ik Mercedes ontzettend dankbaar.” Engel komt dit jaar uit voor het team van Venturi in de Formule E. Doordat een aantal evenementen van het DTM en de Formule E samenvallen is het niet meer mogelijk om in beide kampioenschappen uit te komen en de Duitse coureur geeft de voorkeur aan het racen in de elektrische Formule E-bolide.

Wie de vervanger wordt van Maro Engel in het voorlopig laatste seizoen van Mercedes in de prestigieuze toerwagenserie is nog onbekend.

Foto's: Arne Simons & DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 5 februari 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons