van der Horst

Marrakech: Esteban Guerrieri (Campos Racing) wint bloedhete openingsrace

Esteban Guerrieri
Esteban Guerrieri
Tom Coronel is er niet in geslaagd de hem in geschenkverpakking aangeboden pole in een zege om te zetten. Verraden door zijn remmen bij extreem hoge temperaturen, ging de Nederlander in de fout, hij eindigde alsnog achtste. Naaste achtervolger Esteban Guerrieri in een identieke Chevrolet Cruze maar met duidelijk betere remmen profiteerde om al bij al makkelijk een eerste zege te laten optekenen. Thed Björk (Volvo Polestar), wiens voornaamste bekommernis het was om zijn remmen zo koel mogelijk te houden, tikte als tweede aan voor Mehdi Bennani en het Honda-duo Norbert Michelisz-Tiago Monteiro. Met privérijder Guerrieri prijkt dus, ook na het afscheid van José Maria Lopez, alweer een Argentijn bovenaan de (voorlopige) kampioenschapsstand.
  • Hamofa Performance
Esteban Guerrieri wint openingsrace
Esteban Guerrieri wint openingsrace
Erg hoge temperaturen deden het hele veld voor remproblemen vrezen en die kwamen er ook. Niet voor Yann Ehrlacher evenwel, de jonge Elzasser knalde bij de start op de stilstaande John Filippi en was meteen out. Ook Tom Chilton en Ryo Michigami bleven ter plaatse trappelen, de Japanner zou nog in de eerste ronde worden aangetikt. Diens beschadigde Honda op de baan was voor de wedstrijdleiding het sein om de safety car de baan op te sturen.

So far so good voor Tom Coronel die bij de start goed was weggekomen en die de leiding behield voor Guerrieri, Björk, Bennani, Catsburg, Michelisz en Monteiro. Coronel behield ook bij de herneming de koppositie maar het was duidelijk dat diens remmen het onder de druk van een opzittend peloton niet de hele race zouden uitzingen. Na elf ronden werd de ROAL Motorsport-rijder door zijn remmen verraden en viel terug naar de zevende plaats. Daniel Nagy en Tom Chilton wisten zich nog aan de Nederlander voorbij te werken maar  een iets te enthousiaste Nagy zou naderhand zijn Honda nog in de alomtegenwoordige betonmuur zetten.

Rob Huff kende een nog dramatischer seizoenstart. Tijdens de safety car-fase dook de Brit met schade aan een stuurarm ( na contact met Michigami) in de pits waar hij opgaf.

Géén positiewissels meer vooraan, waar Guerrieri het zichtbaar makkelijker had dan Coronel om Björk en C° af te houden. Een verdiende zege voor de Argentijn die voorlopig slechts enkel het Europese WTCC-luik afwerkt en op zoek is naar de nodige pecunia om het seizoen vol te maken.

Guerrieri: "Ongelooflijk, de deal met Campos Racing kwam slechts enkele weken geleden tot stand. Ik zag dat Tom (Coronel) geregeld zijn achterwielen blokkeerde en problemen had met de balans van zijn auto en ik wachtte geduldig af. Jammer voor Tom maar hij krijgt zeker nog zijn revanche!"

Uitslag openingsrace:

1.Esteban Guerrieri (Chevrolet Cruze) 20 ronden
2.Thed Björk (Volvo Polestar) +0.654
3.Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée) +1.289
4.Nick Catsburg (Volvo Polestar) +1.921
5.Norbert Michelisz (Honda civic) +2.201
6.Tiago Monteiro (Honda Civic) +2.803
7.Tom Chilton (Citroën C-Elysée) +14.032
8.Tom coronel (Citroën C-Elysée) +20.390
9.Nestor Girolami (Volvo Polestar) +20.858
10.Aurélien Panis (Honda Civic) +21.950
11.Daniel Nagy (Honda Civic) op 3 ronden
12.John Filippi (Citroën C-Elysée) op 15ronden
13.Robert Huff (Citroën C-Elysée) op  op 17 ronden
14.Ryo Michigami(Honda Civic)  op 18 ronden
15.Yann Ehrlacher (Lada Vesta) -

Kampioenschap:

1.Guerrieri 25p.
2.Björk 18p
3.Bennani 16p
4.Monteiro 13p
5.Michelisz 13p
6.Catsburg 12p
7.Girolami 6p
8.Chilton 6p
9.Coronel 4p
10.Huff 2
11.Panis 1

Foto: FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 9 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons