van der Horst

Marrakech: Aurélien Panis (Comtoyou Cupra) snelst in verkennende eerste oefensessie

Aurélien Panis - Comtoyou Cupra TCR
Aurélien Panis - Comtoyou Cupra TCR
Op een na nachtelijke regenbuien nog opdrogende baan lukte Comtoyou-rijder Aurélien Panis de snelste tijd in de lang verwachte eerste vrije oefensessie in Marrakech. De Fransman ging in diens Cupra Jean-Karl Vernay (WRT Audi) en Nicky Catsburg (BRC Hyundai) vooraf. Yann Ehrlacher was met een vierde chrono de snelste vertegenwoordiger van het hier debuterende Lynk & Co, gevolgd door de Honda's Civic van Tiago Monteiro (KCMG) en Esteban Guerrieri (All.Inkl.Com). Meer dan een dozijn rijders prijkte in de loop van de sessie bovenaan de tabel, zo ook Frédéric Vervisch die finaal met een negende tijd werd gekrediteerd.
  • De Swert Opticiens
Bedoeld om  het vertrouwen in de wagen en eigen kunnen op te bouwen kunnen uiteraard geen conclusies uit deze eerste confrontatie worden getrokken. In de top tien noteren we twee Cupra's en evenveel Audi's, Honda's, Hyundai's en Lynk&Co.  Volkswagen met Huff op P11 en Alfa Romeo met Kevin Ceccon op P21 bleven ietwat bescheidener maar in FP2 op de middag krijgen we ongetwijfeld een ander beeld te zien.

Uitslag Marrakech - Free Practice 2


Foto: FIA WTCR/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 6 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons