van der Horst

Marrakech: Chilton snelst in warm-up - hevige crash voor Boardman

Tom Boardman's SEAT na de crash
Tom Boardman's SEAT na de crash
De niet eens zo ochtendlijke warmup op de Marrakech-stratenomloop verliep niet zonder incidenten. De sessie diende twee keer met code rood onderbroken te worden. In de aanvangsfase streelde Michel Nykjaer de muur, gelukkig zonder veel schade. In de slotfase dan ging het goed fout voor Tom Boardman. Diens STR SEAT Leon boorde zich keihard de muur in nadat de Brit plots zonder remmen viel. Alex MacDowall mocht zich gelukkig prijzen niet door de SEAT te zijn getorpedeerd.
Boardman zelf werd afgevoerd naar het plaatselijke militaire ziekenhuis waar hij naderhand OK werd bevonden. De Brit had vooral op een gevoelige plek last van traumata veroorzaakt door diens veiligheidsgordels en bleek wat van zijn melk maar daar hield het gelukkig ook mee op. De SEAT is evenwel zwaar beschadigd zodat deelname aan één of beide races totaal uitgesloten is.
Op louter sportief vlak noteren we de snelste tijd van Tom Chilton, dik twee tienden sneller dan stalgenoot Yvan Muller, James Nash en... Boardman.

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 7 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons