van der Horst

Marrakech: meer namen bevestigd voor in-season test

Sergey Sirotkin
Sergey Sirotkin
We zijn nog maar een week verwijderd van de Marrakesh ePrix, de tweede manche van het Formule E seizoen 2018-2019 en meer namen die zullen deelnemen aan de in season testen op zondag geraken bekend. Nadat u vorige week al kon lezen dat Jamie Green en Marco Wittmann voor respectievelijk Audi en BMW aan de testen zullen deelnemen, zijn er nu nog drie namen bekend gemaakt. Naast Tatiana Calderón, die voor een tweede maal met de DS Techeetah zal testen, krijgen ook Pietro Fittipaldi en Sergey Sirotkin een kans.
Sergey Sirotkin kwam vorig seizoen aan de start bij Williams in de Formule 1, maar werd na één seizoen aan de deur gezet. Ondertussen zocht de Rus samen met zijn manager, Boris Rothenberg, naarstig naar alternatieven om terug een stuur te vinden. Zo testte hij onder meer in Jerez met de WRT DTM Audi. Tijdens de Formule E-testsessie zal hij uitkomen voor Mahindra Racing, het team waar Sam Dejonghe testrijder is. 

Pietro Fittipaldi
Pietro Fittipaldi
Ook Pietro Fittipaldi krijgt zijn kans in Marrakech met Jaguar. De Braziliaan zag zijn seizoen 2018 bijna in rook opgaan na de zware crash tijdens de kwalificaties van de 6H of Spa toen hij op volle snelheid rechtdoor schoot op de Raidillon en met spoed overgebracht werd naar het ziekenhuis. Uiteindelijk kwam Fittipaldi nog aan de start tijdens enkele wedstrijden in de IndyCar alvorens verder te revalideren. Daarnaast is hij ook nog officieel testpiloot bij Haas in de Formule 1. De officiële lijst met rijders die aan de testsessie zal deelnemen wordt ten laatste volgende maandag bekend gemaakt.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 3 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons