van der Horst

Marrakesh: Alles wat u moet weten in aanloop naar de E-Prix

Start 2020 Marrakesh E-Prix
Start 2020 Marrakesh E-Prix
Na een jaartje afwezigheid staat Marrakesh terug op de kalender van de Formule E. Onverwacht eigenlijk, want de Marokkaanse stad doet weer dienst als invaller voor de Vancouver E-Prix, die eerst uitgesteld werd en ondertussen al compleet geschrapt is. Wel uniek is de periode dat zij terugkeren naar de voet van het Atlasgebergte. Voor het eerst in de volle zomer, terwijl voorgaande jaren dit altijd februari of maart was. Een overzicht van wat u allemaal mag verwachten.
  • Qvick Motors
De Marrakesh E-Prix heeft ook nog een uniek gegeven. Het was namelijk één van de laatste internationale wedstrijden vooraleer heel de wereld stilviel door de COVID-19 pandemie. Al heeft het ook een haat-liefde-relatie met het kampioenschap. Al meerdere keren werden zij niet aangekondigd, maar zijn toch altijd eerste reserve voor het geval er een wedstrijd zou wegvallen.

Podium 2020 Marrakesh E-Prix
Podium 2020 Marrakesh E-Prix
Al kende de wedstrijden op Circuit International Automobile Moulay El Hassan - dat 2,871 km lang is - ook veel animo, zoals de crash tussen António Félix da Costa en Alexander Sims in 2019, toen nog voor BMW i Andretti, of de dominante zege van de Portugees die hem in 2020 naar de titel zou leiden. Bij de laatste visite was er ook een mindere wedstrijd van Stoffel Vandoorne, maar met het momentum dat de Rumbekenaar nu kent, kunnen we misschien wel eens voor een tweede maal een Belg op het hoogste schavot zien in Marokko.

Wie alles wil volgen, kan dat probleemloos. De eerste vrije training begint vrijdagavond om 18 uur al en de tweede sessie is zaterdagochtend om 8:30 uur ingepland. De kwalificaties en aansluitende duels beginnen om 10:40 uur, terwijl de race pas om 18 uur van start gaat. Vermoedelijk om de hitte tegen te gaan. Voor de vrije trainingen is het aangeraden om te volgen via de kanalen van de organisatie. RTBF Auvio is het enige kanaal als u live wil kijken naar de kwalificaties. Hebt u ze gemist? Geen probleem, want Eurosport 2 zend een samenvatting uit net voor de wedstrijd, zodat u zeker niets gemist hebt.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1vrijdag18:00 - 18:30
Vrije Trainingen 2zaterdag08:30 - 09:00
Kwalificatieszaterdag10:40 - 11:55
Marrakesh e-Prixzaterdag18:00 - 19:00

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 27 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons